İngiltere Premier Ligi'de bol sürprizli hafta

Güncelleme Tarihi:

İngiltere Premier Ligide bol sürprizli hafta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2015 23:52

İngiltere Premier Ligi'nin 18. haftası birbiri ardına yaşanan sürprizleriyle tarihe geçti. Lider Leicester deplasmanda Liverpool'a 1-0 yenilirken, bu skorun ardından zirveye çıkma şansı yakalayan Arsenal, Southampton deplasmanında tarihinin en büyük hezimetlerinden birini yaşadı: 0-4. Deplasmanda Stoke City'ye 2-0 mağlup olan Manchester United da hüsrana uğrayan bir başka takım oldu.

Haberin Devamı

İngiltere Premier Ligi'nde 18. hafta maçları büyük sürprizlere sahne oldu.

Haftaya lider giren Leicester City, deplasmanda Liverpool'a konuk oldu. Alman teknik adam Jurgen Klopp ile son üç haftadır ligde galip gelemeyen Liverpool, 63. dakikada Benteke'nin golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

İngiltere Premier Ligide bol sürprizli hafta
Ligin 7. haftasında sahasında Arsenal'a 5-2 yenilmesinin ardından mağlubiyet yüzü görmeyen Claudio Ranieri yönetimindeki Leicester City'nin 10 maçlık yenilmezlik serisi Anfield Road Stadı'nda son buldu. Leicester City, geçen sezon mart ayındaki 4-3'lük Tottenham yenilgisinin ardından Premier Lig'deki ilk deplasman mağlubiyetini aldı.

Haberin Devamı

Türk asıllı Alman futbolcu Emre Can'ın 90 dakikada forma giydiği maçta, Liverpool'un Belçikalı forveti Benteke ekim ayındaki Chelsea maçından bu yana ilk kez rakip fileleri havalandırdı.

ARSENAL NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI!
Leicester City'nin yenilmesiyle lider olma şansı yakalayan Arsenal, Southampton deplasmanından puansız döndü. Martina'nın golüyle ilk yarıyı önde kapatan ev sahibi ekip, Long (2) ve Fonte'nin golleriyle rakibini 4-0 mağlup etti.

Hollandalı teknik adam Ronald Koeman'ın çalıştırdığı dönemde Southampton'a karşı ligde dört maçta iki beraberlik, iki de mağlubiyet alan Arsenal, bu maçta da Londra'ya puan kaybıyla döndü. Son beş haftada dört yenilgi, bir de beraberlik alan Southampton, Arsenal galibiyetiyle moral buldu.

İngiltere Premier Ligide bol sürprizli hafta
YENİ LOGO MANCHESTER CITY'YE UĞURLU GELDİ
Geçen hafta deplasmanda Arsenal'a 2-1 mağlup olarak zirve yarışında yara alan Manchester City, bu hafta sahasında ağırladığı Sunderland'i farklı mağlup etti. Sterling, Yaya Toure ve Bony'nin golleriyle ilk yarıyı 3-0 öne kapatan ev sahibi ekip, De Bruyne'nin ikinci yarıdaki golüyle sahadan 4-1 galip ayrıldı. Küme düşme hattındaki Sunderland'in tek golünü Borini kaydetti.

Haberin Devamı

Manchester City, maç öncesinde yeni logosunun tanıtımını yaptı. Manchester ekibinin yeni logosu, gelecek sezondan itibaren formasında yer almaya başlayacak.

İngiltere Premier Ligide bol sürprizli hafta
MANCHESTER UNITED YİNE YENİLDİ
Son altı resmi maçında galibiyet yüzü görmeyen Manchester United, haftanın açılış maçında deplasmanda Stoke City'ye 2-0 mağlup oldu.

Hollandalı teknik adam Louis van Gaal'in görevine devam edip etmeyeceğinin tartışıldığı Manchester United'da puan kayıpları bu hafta da devam etti. 19. dakikada Krkic ile öne geçen ev sahibi ekip, 26. dakikada son
haftaların formda ismi Arnautovic ile farkı ikiye çıkardı ve kalan dakikalarda skoru koruyarak sahadan üç puanla ayrıldı.

Haberin Devamı

1961'DEN BERİ BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ
Manchester United, 1961 yılından bu yana ilk kez aynı sezon içinde üst üste dört maçtan yenilgiyle ayrıldı. Maç başına 1,22 gol ortalamasıyla oynayan "Kırmızı Şeytanlar", 1989-90 sezonundan bu yana en düşük ortalamayla mücadele ediyor.

İngiltere Premier Ligide bol sürprizli hafta
HIDDINK'Lİ CHELSEA BERABERE KALDI
Jose Mourinho'nun gönderilmesinin ardından göreve getirilen Hollandalı menajer Guus Hiddink ile ilk maçına çıkan Chelsea, sahasında Watford ile puanları paylaştı. Ev sahibi ekibin golleri 32 ve 65. dakikalarda Diego Costa'dan gelirken, konuk ekip adına 42. dakikada Deeney ve 56. dakikada Ighalo skor üretti.

Haberin Devamı

BİLİC 8 HAFTADIR KAZANAMIYOR
Ligde yedi haftadır kazanamayan Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham United, öne geçtiği maçta puan cetvelinde son sırada yer alan Aston Villa ile 1-1 berabere kaldı. Londra ekibi, 1968 yılından bu yana ilk kez beş maç art arda berabere kaldı.

TOPLU SONUÇLAR:

Stoke City - Manchester United: 2-0
Bournemouth - Crystal Palace: 0-0
Aston Villa - West Ham United: 1-1
Chelsea - Watford: 2-2
Liverpool - Leicester City: 1-0
Manchester City - Sunderland: 4-1
Swansea City - West Bromwich Albion: 1-0
Tottenham Hotspur - Norwich City: 3-0
Newcastle United - Everton: 0-1
Southampton - Arsenal: 4-0

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!