Sotomayor cekildi

Güncelleme Tarihi:

Sotomayor cekildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Pan Amerikan Oyunları'nda dopingli çıkan Küba'lı ünlü yüksek atlamacağı 21 Ağustos'ta başlayacak Dünya Şampiyonası'na katılmayacak. Sotomayor'un çekilmesiyle IAAF de rahat nefes aldı.

Kanada'da yapılan Pan Amerikan Oyunları sırasında kokain yüzünden doping yaptığı gerekçesiyle madalyası geri alınarak ihraç edilen ünlü Küba'lı atlet Javier Sotomayor, 21 Ağustos'ta başlayacak Dünya Atletizm Şampiyonası'ndan çekildi. Küba Atletizm Federasyonu Sotomayor'un Kanada'da yaşadığı sırtındaki sakatlık nedeniyle Sevilla'da yarışmayacağını ve kısa bir süre sonra ameliyat olacağını belirtti. Sotomayor'un şampiyonadan çekilmesiyle Uluslararası Amatör Atletizm Federasyonu (IAAF) de büyük ölçüde soluk almış oldu. IAAF Sözcüsü Giorgio Reineri, Küba'dan konuyla ilgili kendilerine resmi bir başvurunun gelmediğini belirterek, ‘‘Eğer Sotomayor şampiyonadan çekildiyse onunla ilgili sorunlar da büyük ölçüde çözülmüş demektir. Şimdi normal prosedür işleyecek’’ dedi. Yüksek atlamada dünya rekortmeni Sotomayor'a doping nedeniyle men cezası vermeye hazırlanan ancak bunun Dünya Şampiyonası öncesi gerçekleşmemesiyle eleştiri oklarına hedef olacak IAAF, Kübalı atletin çekilmesiyle rahatladı. Küba Federasyonu, Sotomayor dopingli çıkmasına rağmen ünlü atlete ceza vermemişti. Reineri, ‘‘Küba Sotomayor'a ceza uygulamayabilir ancak biz verebiliriz’’ dedi.

Sürpriz Olimpiyat, dünya şampiyonluklarına ve dünya rekorlarına imza atan Javier Sotomayor'un dopingli çıkması spor kamuoyunun sarsarken, Küba ünlü atletin arkasında yer aldı. Küba Atletizm Federasyonu, Sotomayor'a ceza vermedi. IAAF'den de ceza konusunda henüz bir karar çıkmadığı için Sotomayor'un Dünya Şampiyonası'na katılması gündeme gelmişti ancak, sakatlığı nedeniyle Sevilla'da yarışmayacağı belirtildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!