Şota'dan Amrabat'a sitem

Güncelleme Tarihi:

Şotadan Amrabata sitem
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2012 15:25

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze, Galatasaray'a transferi gerçekleşmeyen Amrabat'la ilgili konuştu.

Yeni sezon hazırlıklarına kısa bir süre önce başlayan Kayserispor'da, Şota ve yardımcılarına, Acıbadem Kayseri Hastanesi'nde sağlık kontrolü yapıldı.
Burada, kan tetkikleri yapılan teknik kadronun, iç hastalıkları, kulak burun boğaz, ortopedi, göz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerindeki muayenelerinin ardından akciğer ve kardiyoloji testlerinin yapılmasıyla sağlık kontrolleri sona erdi.

Kontroller öncesi açıklamalarda bulunan Şota, yeni sezonda hedeflerinin ligde üst sıralar olduğunu ifade ederek, bu kapsamda transferler ve çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Adı uzun zamandır Galatasaray ile anılan başarılı orta saha oyuncusu Amrabat'ın Kayserispor'un sözleşmeli oyuncusu olduğunu dile getiren Şota, şunları kaydetti:
“Amrabat'a resmi bir teklif vardı, o da Galatasaray'dan. Kayserispor olarak Galatasaray'a resmi cevap verdik. Ondan sonra ciddi bir gelişme olmadı. Galatasaray muhakkak bu oyuncuyu istiyor. Resmi teklif de verdi ama bir gelişme olmadı. Amrabat da herkesin bildiği gibi Galatasaray'a gitmek istiyordu. Fakat resmi bir gelişme olmadığı için Amrabat ile olan mukavelemiz hala geçerli. Amrabat parasını ödediğimiz bir oyuncumuz. Daha gelişme olmayacaksa bu oyuncu bizim sayılır. Bunu kendisinin de anlaması lazım. Buna göre devam etmek gerekir. Profesyonellik bunu gerektirir. Ne olacak bilmiyoruz.”

Amrabat'ın hazırlık kampı yerine Fas Milli Takımı ile Londra Olimpiyatlarına katılmasında bir sakınca görmediklerini vurgulayan Şota, “Olimpiyatlar 4 yılda bir yapılıyor. Herkes olimpiyatlarda yer almak ister. Ben hayatım boyunca böyle bir fırsat bulamadım. Her oyuncu olimpiyatlara gitmek ister. Amrabat'ta böyle bir sorun görmüyorum” diye konuştu.

"Türk kaleci oynatmak istiyoruz"

Yeni sezonda sahadaki yabacı sayısını daha etkin kullanmak adına kaleyi Türk kalecilere emanet etmeyi düşündüğünü söyleyen Şota, “Ertuğrul'u birinci kaleci olarak düşünüyorum. Türk kaleciyi avantajlı görüyorum. Böylece sahada daha fazla yabancı oyuncuya sahip oluyoruz” dedi.

Şota, Beşiktaş'ın transfer listesinde adı geçen forvet oyuncuları Emir Kujoviç ile ilgili de, “Beşiktaş istiyorsa güzel bir şey. Kujoviç bizim santrforumuz. Henüz öyle bir şey hiç konuşmuyoruz” ifadelerini kullandı.

Transferleri Avusturya kampına kadar yetiştirmek istediklerini belirten Şota, “Stoper almayı düşünüyoruz, aklımızda bir kaç tane isim var. Onlarla görüşüyoruz, kampa gitmeden transferlerin bitmesini istiyoruz. Sağ olsun başkanımız Recep Mamur ile genel menajerimiz Süleyman Hurma transferleri hızlı bir şekilde halletti. 21 Temmuz'da Avusturya'ya giderek, çalışmalara bir süre orada devam edeceğiz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!