Tereyağını hızlı bir şekilde yumuşatmanın 7 yolu

Güncelleme Tarihi:

Tereyağını hızlı bir şekilde yumuşatmanın 7 yolu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2020 18:48

Tereyağı özellikle hamur işi tariflerinde önemli bir rol oynar. Özenerek hazırladığınız kurabiye ve pastalarınızı kusursuz yapabilir ya da tam tersi sertleştirir. Bu yüzden doğru eritme yöntemini seçmeniz ve yeterli ölçüyü tutturmanız gerekir. Tariflerde genellikle yer alan oda sıcaklığına getirme işlemini ise birkaç farklı yöntemle yapmanız mümkün. Peki hangisi daha etkili ve ne kadar sürer? İşte cevabı…

Haberin Devamı

Mikrodalgada

Muhtemelen pek çoğumuz bu yöntemin varlığından bile habersiziz. İlk başta, “Ya çok fazla erirse, sıcaklığını ayarlayamazsak hamuru bozar mı?” endişeleri yaşıyor olabilirsiniz. Ancak mikrodalgayı düşük sıcaklığa ayarlayıp, 15 saniye ile işleme başlayabilirsiniz. Eğer yeteri kadar yumuşamadıysa, 5 saniye daha ekleyerek tereyağını kontrollü bir şekilde yumuşatabilirsiniz. Tabii öncesinde tabağın altına yağlı kağıt sermeyi unutmayın.

Ilık su

Kilitli bir poşete tereyağını koyun, ardından havasını alıp poşeti kapatın ve son olarak da kaseye doldurduğunuz ılık suya daldırın. Bu kolay yöntemle, yaklaşık yarım saat sonra tereyağının oda sıcaklığına ulaştığını fark edeceksiniz.  

Tereyağını hızlı bir şekilde yumuşatmanın 7 yolu


Oda sıcaklığında bekletme

Hepimizin bildiği bu yöntemle, biraz uzun sürse de tereyağını yumuşatabilirsiniz. Ekstra bir işleme gerek kalmadığı için zaman sorunu yaşamıyorsanız mantıklı görünen bu yöntemi uygularken, yağınızın altına bir tabak yerleştirmeyi ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

Sıcak kase

Bu yöntem için, tereyağınızın miktarına uygun ısıya dayanıklı bir kase seçin ve ısıtın. Kaseyi ayrıca kaynar su dökerek de ısıtabilirsiniz. Sonrasında iyice ısınmış olan kasenizi tereyağının üzerine kapatın ve yumuşamasını bekleyin. Zamandan tasarruf etmek istiyorsanız, tereyağını küçük parçalara ayırmak iyi bir fikir olabilir.

Tereyağını hızlı bir şekilde yumuşatmanın 7 yolu


Rendeleme

Dahice görünen rendeleme işlemiyle, tereyağınızı en küçük parçalara ayırarak kolayca yumuşatabilirsiniz. Ufalanan parçaları, yağlı kağıt serdiğiniz tercihen çukur bir kapta yaklaşık 5 dakika kadar beklettiğinizde, sonuçlarına inanamayacaksınız.

Merdaneyle ezerek

Biraz güç gerektirse de bu yöntemle yağınızı hızlı bir şekilde yumuşatabilirsiniz. İki parçaya böldüğünüz tereyağını tercihen mermer bir zemine alın, altına ve üzerine streç film sererek yapışmasını önleyin. Sonrasında merdaneyle ezmeye başlayın. Başlangıçta zorluk çıkarsa da birkaç saniye içinde sürtünmenin etkisiyle yumuşamaya başlayacaktır.

Tereyağını hızlı bir şekilde yumuşatmanın 7 yolu


mikser

Biraz fazla bulaşık çıkartsa da tereyağını istenen kıvama getirmenin teknolojik yollarından biri de mikser kullanmaktır. Tereyağını küçük parçaya bölün ve düşük hızda 2 ila 3 dakika çırpın, sonrasında kenarlara dağılan tereyağını bir kaşık yardımıyla toparlayarak, aynı işlemi oda sıcaklığına ulaşana kadar yapmaya devam edin. Böylece tarif için yeterince ufalanmış bir tereyağı elde etmiş olursunuz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!