Vietnam'ın yüzlerce yıllık My Son Tapınakları

Güncelleme Tarihi:

Vietnamın yüzlerce yıllık My Son Tapınakları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2020 10:02

Vietnam'da hüküm süren Champa Krallığı tarafından MS 4. – 14. yüzyıllar arasında inşa edilen bir dizi tapınaktan oluşan My Son, ülke tarihinin en önemli kültürel hazinelerinden.

Haberin Devamı

Vietnam Savaşında bombalara da hedef olan My Son, Da Nang ilinin 69 kilometre güneybatısında ve tarihi Trà Kieu şehrine 10 kilometre mesafede yer alıyor. 70'ten fazla tapınağın yer aldığı My Son'daki yazıtlar ve diğer belgeler, bölgede çok daha fazla yapının bulunuğuna işaret ediyor.

1999 yılında da UNESCO Dünya Mirası listesine de alınan tapınaklar iki dağ dizisinin arasında yer alan iki kilometrelik bir vadi içinde yer alıyor. Farklı isimlere sahip bu tapınaklar arasında en önemlisi, Tanrı Shiva'ya adanan "Bhadresvara". Uzun yıllar terk edilen tapınaklar 20. yüzyılın başlarında Fransızlar tarafından bulunmuş. Vietnam'ın en çok ziyaretçi çeken yerlerinden My Son'un çevresinde çok sayıda otel ve restoran da yer alıyor. Rehberler eşliğinde gezildiğinde her tapınağın ve yapıldığı dönemin öyküsünü dinlemek, ziyareti daha ilginç kılıyor.

BAKMADAN GEÇME!