Nefes kesen manzaralarıyla Vorarlberg

Güncelleme Tarihi:

Nefes kesen manzaralarıyla Vorarlberg
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2020 10:55

Avusturya'nın en batısında, İsviçre ve Almanya sınırında yer alan Vorarlberg eyaleti, Konstanz Gölü'ne kadar uzanan dağları, meraları ve vadilerin nefes kesen manzaraları nedeniyle her yıl yüzbinlerce turisti ağırlıyor.

Haberin Devamı

Alp Dağları silsilesi içerisinde yer alan yükseltiler Vorarlberg Eyaleti sınırları içerisinde de devam etmekte. Kayak merkezleriyle ünlü eyalet, yılın her ayına yayılan kültür-sanat etkinlikleriyle de ünlü. Bölge Apollo kelebeği türlerinin yoğun olarak bulunduğu bir yer ve çok sayıda endemik bitki ve böcek türüne ev sahipliği yapmakta.

Nefes kesen manzaralarıyla Vorarlberg



Bölge doğal güzelliklerinin yanısıra ekonomisiyle de ön plana çıkıyor. Yıllık Kişi başına üretim miktarı 31000 Euro düzeyinde ve bu rakam Avusturya genel ortalamasının yüzde 8 üzerinde.

Nefes kesen manzaralarıyla Vorarlberg



Eyalette tarımın yanında elektronik, tekstil, makine sanayi üretimleri yapılıyor. .Eyalet tarihi ilginç bir geçmişe de sahip. 11 Mayıs 1919'da yapılan referandumda %80 oranında İsviçre'ye katılım kararı çıkmış. Ancak İsviçreli liberal, Fransız ve İtalyanların ve diğer devletlerin karşı çıkmasından dolayı İsviçre'ye katılımı engellenmiş

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!