Monet tablosuna konu olan İtalyan köyü: Dolceaqua

Güncelleme Tarihi:

Monet tablosuna konu olan İtalyan köyü: Dolceaqua
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2020 13:15

İtalya'nın Fransa sınırındaki Dolceacqua, Val Nervia tepelerinde yer alan şirin bir köy. Cenova'nın 120 kilometre güneybatısında ve Imperia'nın 35 kilometre batısındaki köy, 20.2 kilometrekarelik bir alana yayılmış ve 2 binin biraz üzerinde nüfusu var.

Haberin Devamı

Bu güzel köyü dünyaca tanınmasını sağlayan ise, ünlü emprosyonist ressam Claude Monet tarafından resmedilmesi. Monet, 1884 yılında Dolceacqua'ya gelir ve gördüğü manzaranın coşkusuyla, köyün içinden geçen nehre kurulu zarif Roma dönemi köprüsünün resmini yapar. 'İtalya Rivierası'nın incisi' olarak tanımlanan köyün mimari dokusu öylesine titizlikle korunmuş ki, Monet'nin tablosuna konu olduğu zamanla günümüz arasında bir fark olmadığını görebiliyorsunuz.

Monet tablosuna konu olan İtalyan köyü: Dolceaqua



Zamana meydan okuyan güzelliği nedeniyle Dolceacqua, başta Ligurya ve komşu Fransa kıyı kentlerinden buraya gelenler olmak üzere, farklı milletlerden turistlerin uğrak noktası. Tarihi de hayli eski olan köy, bulunuğu vadiye 1151 yılında inşa edilen kale ile kurulmuş. Yüzyıllar boyunca farklı yönetimler altına giren Dolceacqua'daki yapılarda bu izleri günümüzde de görebilmek mümkün.

Dar sokaklar, merdivenler, kemerler, kapalı geçitler, sanat galerileri, esnaf atölyeleri, köyü ziyaret edenlerin dolaşmaktan keyif almasını sağlayan bazı unsurlar. Köyde İtalyan mutfağının yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz restoranlar ve kafeler de mevcut. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!