Fas'ın etkileyici kenti Varzazat

Güncelleme Tarihi:

Fasın etkileyici kenti Varzazat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2020 09:56

Fas’ın güneyindeki Varzazat, Yüksek Atlas Dağları'nın doğusunda etkileyici görünüme sahip bir şehir. Kentin adının anlamı, Berberi dilinde "gürültüsüz" veya "karışıklık içermeyen" anlamına gelen bir kelimeden alıyor.

Haberin Devamı

 Kente yakıştırılan bir tanım da "Çölün kapısı". Bunun nedeni, Varzazat'ın güneyinde Sahra Çölü başlaması. Fas'ın karakteristik mimarisinin tüm izlerinin görülebildiği kentin çevresi Berberilerin kurduğu çok sayıda kasbah ile çevrili. Bunların en meşhuru olan Ait Benhaddou UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor ve Varzazat'ın kuzeybatısında bulunuyor. Şehir aynı zamanda Fas film endüstrisinin merkezi olduğu gibi, çöl temalı pek çok yabancı film de burada çekilmiş.

Fasın etkileyici kenti Varzazat



Bunlar arasında en önemlileri; 1962 yapımı Lawrence of Arabia, 1988 yapımı The Last Temptation Of Christ, 1999 yapımı The Mummy, 2000 yapımı Gladiator, 2004 yapımı Passion, 2005 yapımı Kingdom of Heaven, 2006 yapımı Babel ile Games of Thrones dizisinin bazı bölümleri sayılabilir. Varzazat çarşısında hediyelikn eşya ve yerel ürünler satan çok sayıda dükkan bulunuyor. Buralardan alışverişte pazarlık yapmayı unutmamak gerekiyor. Kentteki film stüdyoları, Sinema Müzesi, Solar Park ve özelikle akşam saatlerinden itibaren daha da canlanan, restoran ve kafelerinde zaman geçirilebilecek meydan turistlerin ilgisini çeken yerlerden.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!