Sosyal medya tatili kopardı

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medya tatili kopardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 01:00

ANKARA Valiliği’nin internet sitesine ait olduğu iddiasıyla önceki akşam saatlerinde sosyal medyadan paylaşılan ve kısa sürede yayılan ‘30 Aralık Cuma günü tüm eğitim kurumlarının kar yağışı nedeniyle tatil edildiği’ yönündeki paylaşım, Başkent’i karıştırdı.

Haberin Devamı

Meteoroloji’nin uyarısıyla Ankara Valiliği, 29 Aralık Perşembe günü tüm eğitim kurumlarını bir gün süreyle tatil etmişti. Ancak önceki akşam kar yağışı yeniden etkisini gösterince, sosyal medyada “Yarın tatil mi değil mi” tartışması başladı. Saat 20.30 sularında sosyal medyada, Ankara Valiliği’nin resmi internet sitesine ait olduğu iddia edilen ve okulların cuma günü de tatil olduğu belirtilen görüntü dolaşmaya başladı. Görüntü, sosyal medya aracılığıyla kısa sürede yayılınca haber ajansları, TV kanalları ve hatta Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) resmi Twitter hesabından da ‘Ankara’da okulların tatil edildiği’ belirtildi. Ankara Valiliği yetkilileri ise, saat 20.45’te, Vali Ercan Topaca’nın böyle bir karar vermediğini, sosyal medyada yayılan görüntünün manipülasyon olduğunu ifade ederek, tatil haberlerini yalanladı. Ancak sosyal medyada birçok kullanıcı, Ankara’da okulların tatil olduğunu paylaşmaya devam etti. ‘Okullar tatil mi değil mi’ tartışması devam ederken, Ankara Valiliği saat 23.00’te tüm eğitim kurumlarının bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Vali Ercan Topaca da haberi Twitter hesabından paylaştı.

Haberin Devamı

BÜYÜK BEKLENTİ DE ETKİLİ OLDU

Ankara Valisi Ercan Topaca, okulların tatil edilmesine ilişkin henüz resmi bir karar verilmemişken, akşam saatlerinde sosyal medyada valiliğin logosu kullanılarak Ankara’da okulların tatil edildiğine dair gerçek dışı paylaşım yapıldığını ve bunun hızla yayıldığını belirtti. Vali Topaca, bazı yayın organlarının da bu konuda teyit almadan “son dakika” haberler geçtiğini, bu durumun ise vatandaşlarda beklentiye yol açtığını da söyledi. Topaca, kar yağışı ve buzlanma tehlikesinin yanı sıra teyit edilmemiş haberlerin kamuoyunda, okulların tatil edilmesine ilişkin yarattığı büyük beklenti nedeniyle tatil kararı aldıklarını kaydetti.

Sosyal medya tatili kopardı
Sosyal medya tatili kopardı

ANKETİ TATİLDEN SONRA DUYURDU

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de Twitter hesabından, “Sevgili twit alemi. Sevgili çocuklar. Yanımda valim var. Neticeyi kendisine arz edeceğim. Yarın Ankara da kar tatili olsun mu?” şeklinde bir anket düzenlemesi de dikkat çekti. Gökçek, anketin sonuçlarını ise Ankara Valiliği’nin okulların tatil olduğunu açıklamasından 2,5 saat sonra gece 01.25’te, “Evet anket sonucunu Sayın Valimiz Ercan Topaca’ya da gösterdik. Okullar tatil. Tatil hayırlı olsun, tatil isteyen herkes adına valimize tşk” tweet’iyle paylaştı.

Sosyal medya tatili kopardı

TATİLLERİN EFENDİSİ

Öte yandan akşam geç saatlerde gelen tatil haberinin ardından Ankaralı öğrenciler Vali Topaca’ya birbirinden ilginç tweetler atarak tatil için teşekkür etti. Karla kaplı araba camına Ercan yazıp kalp içine alan ve bir diğerinde de Yüzüklerin Efendisi filmine gönderme yaparak ‘Lord of the Tatils’ yazan tweet büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Sosyal medya tatili kopardı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!