Sorgun’dan Yardım Tırları Bayırbucak Türkmenleri İçin Yola Çıktı

Güncelleme Tarihi:

Sorgun’dan Yardım Tırları Bayırbucak Türkmenleri İçin Yola Çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2015 15:15

SORGUN KAYMAKAMI ALİ ARSLANTAŞ, İLÇEDE BAYIRBUCAK TÜRKLERİ İÇİN BAŞLATTIKLARI YARDIM KAMPANYASINA VATANDAŞIN YOĞUN İLGİ GÖSTERDİĞİNİ SÖYLEDİ

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde 5 TIR dolusu yardım Bayırbucak Türkmenleri için yola çıktı.
Sorgun Platformu tarafından geçtiğimiz Pazartesi günü başlatılan ve Pazar gününe kadar devam edecek olan yardım kampanyasına vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi. Sorgun merkez ve köylerden gelen 5 TIR dolusu yardım malzemeleri bugün TIR’lara yüklendi. Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Bayırbucak Türkmenleri Hatay’ın Yayladağı İlçesi’nin karşısından başlayarak Lazkiye’ye kadar uzanan bölgede bulunan 36 köy ve 2 nahiyede yaşadıklarını belirterek, bu bölgede yaşayan Türkmenlerin bombardıman altında olduğunu ve buradaki Türkmenlerin acil ihtiyacı olan kuru gıda, çocuk bezi, çocuk maması, un, şeker, yağ gibi gıdalardan oluşan 5 TIR dolusu yardımın bugün yola çıkacağını söyledi. Bayırbucak Türkmen kardeşlerimizin son birkaç ayda yerlerinden edinmelerine kadar varan sıkıntılar yaşadığını ifade eden Kaymakam Arslantaş, “Bir taraftar terör örgütü İŞİD, diğer taraftan Rus bombardımanın etkisi altında yerlerinden edinmiş Türkmen kardeşlerimiz var. Sorgun’da faaliyet gösteren bütün Sivil Toplum Kuruluşları, Sorgun Platformu adı altında bir araya geldik. Kaymakamlığımızın koordinesinde burada yaşayan Türkmen kardeşlerimize özellikle sınırın Suriye tarafından çadırlarda yaşayan kardeşlerimize yardım kampanyası faaliyeti başladık. Yayladağ Kaymakamlığı ile irtibata geçtik. Onların çadır battaniye yatak, giysilerinin olmadığını fakat bunun yanında kuru gıda, konserve, çocuk bezi, çocuk maması, süt ve içme suyu konusunda ihtiyaçları olduğunu gördük. Ve yardımda bulunmak isteyen hem vatandaşlarımızı, hem sivil toplum kuruluşlarımızı bu yönde yönlendirdik. Geçtiğimiz Cuma günü başlayan faaliyetlerimiz yarında devam edecek. Şuanda 5 TIR civarında malzeme toplandı. Bunlar bir taraftar yükleniyor. Bir taraftan yardımlar gelmeye devam ediyor. Pazar günü öğleyin TIR’larımızı yola çıkartacağız inşallah” diye konuştu. .
Vatandaşlardan Adem Kaya ise, Türk milletinin paylaşmayı bilen bir millet olduğunu belirterek, “Öncelikle kaymakamlığımızın böyle bir yardım kampanyası başlatmış olmasından kaymakam beye teşekkür ediyorum. Sorgun halkımızda bu kısa zamanda çok büyük duyarlılık göstererek gerçekten ciddi anlamda yardım kampanyası destek verdi. Halada gelmeye devam ediyor. Yani Sorgun halkı Türkiye Allah’ın izniyle paylaşmayı bilen bir milletiz. Rabbim inşallah bu savaşları sona erdirir” dedi.
Bazı vatandaşlar ise, Türkmen kardeşlerimizin açken kendilerinin tok olmasının doğru olmadığını kaydettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!