Sonbaharın sarı adresleri

Güncelleme Tarihi:

Sonbaharın sarı adresleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2014 01:00

Kurban Bayramı tatilinde şehir dışına çıkamayan Başkentliler, kent içi ve çevresindeki doğal güzellikler ile rekreasyon alanlarına akın edecek. Sonbahar ile sarı renge bürünen Eymir Gölü, Beynam Ormanları ve Karagöl ilk tercihler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Beş gün sürecek Kurban Bayramı tatili bugün başladı. Tatil süresince çok sayıda Ankaralı, kurbanlarını kesmek için memleketlerine gidecek. Beş günlük boşluğu fırsata çevirebilenler ise Ege ve Akdeniz bölgelerinde, kapanmak üzere olan sahil sezonunun son günlerini yaşayacak. Şehir dışına çıkmayan Ankaralılar ise boş caddeler ve rahatlayan trafikte beş günlük sakinliğin tadını çıkaracak. Ankara Hürriyet, güneşin kendisini, bulutların ardından göstereceği beş günlük tatilde ne yapacağına karar veremeyen Ankaralılar için kent çevresindeki sonbahar güzelliklerini derledi.

YAPRAKLAR ARASINDA GÖL YÜRÜYÜŞÜ

Sarı adresler arasında kente en yakın olanı Eymir Gölü... Oran’daki TRT Genel Müdürlüğü yanından ulaşılan gölün çevresine otomobille girişe izin verilmiyor. Eymir Gölü’ne giden Ankaralılar, araçlarını girişteki alana park ederek, buradan göl yürüyüşüne başlayabiliyor. Bisiklet kiralayarak gölün çevresini pedallayabilmek de mümkün. Gıda ihtiyacı, ateş yakmanın yasak olduğu Eymir Gölü’nün çevresinde bulunan büfe ve restoranlardan karşılanabilir.

Haberin Devamı

BEYNAM’DA PİKNİK

Şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre uzkalıktaki Beynam Atatürk Ormanı da Başkentlilerin Kurban Bayramı tatilinde vakit geçirebilecekleri alternatifler arasında yer alıyor. Piknik yapmak isteyenler için oturma gruplarının bulunduğu ormanda; gözetleme kuleleri, seyir terasları da kullanılabiliyor. Beynam’a gitmek için Konya Yolu’nu kullanmak gerekiyor. Gölbaşı’nı geçtikten sonra Bala Yolu’na dönüp, 7 kilometre sonra Beynam Köyü’ne ulaşılıyor. Köyü geride bırakıp, Bala istikametine ilerlendiğinde Beyman Atatürk Ormanı’nın girişine ulaşılıyor.

BARAJDA MAVİ MANZARA

Başkent’in su kaynaklarından biri olan Kurtboğazı Barajı, mavi manzarasını çevresindeki mesire alanından izletiyor. Kazan ile Kızılcahamam ilçeleri arasında yer alan baraj çevresi Başkent’te piknik yapılabilecek bölgelerden biri. Barajın mavi sularından yüksekte kalan alanda; oturma grupları ve su kaynakları yer alıyor. Bayram tatilinde rotasını Kurtboğazı’na çevirmek isteyen aileler, İstanbul Yolu üzerinden bölgeye erişebiliyor. Kazan ilçesini geçtikten yaklaşık 7 kilometre sonra sağa dönerek Kurtboğazı Barajı Mesire Alanı’na ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

BULUTLARI YANSITAN KARAGÖL

Çubuk’ta bulunan Karagöl, ismini koyu renkli suyundan alıyor. Çevresindeki mesire alanı ile her hafta Başkentli piknikçileri ağırlayan Karagöl de bayram tatilinde yoğun olacak. Güneşin batışına yakın saatlerde gökyüzündeki bulutları bir ayna gibi yansıtan göl, Ankara şehir merkezinden yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Karagöl’e ulaşmak isteyen Başkentliler, Esenboğa Yolu’nu takip ederek, Çubuk Kavşağı’ndan ayrılıyor. Çubuk ilçe merkezini geçtikten sonra Karagöl’e yaklaşık 30 kilometrelik bir mesafe kalıyor. Virajlı rota üzerinde Kışlacık Köyü de geride bırakıldıktan sonra göle ulaşılıyor.

PARKLARDA SU BİSİKLETİ

Haberin Devamı

Bayram tatilini Başkent’in rekreasyon alanlarında geçirmek isteyen Ankaralılar; Mavi Göl, Göksu ya da Mogan Park alternatiflerini değerlendirebilir. Düzenlenmiş kamelyalı alanlarda piknik yaparken çocuklar da kendileri için oluşturulan oyun gruplarında vakit geçirebilir. Göl manzaralı üç parkta da su bisikletleri ile geziye çıkılabilir. Rekreasyon alanlarını değerlendirmek isteyen aileler, Göksu Park’a Eryaman, Mogan Park’a Gölbaşı ve Mavi Göl’e Mamak üzerinden ulaşabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!