Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Sonbaharın ılık adımları

Düşsel zekâmızı otantik değerler, tarihi referanslar ve öze dönüş harekâtıyla beslemeye çalışırken evdeki radarlarımızı çağdaş formların içine katacağımız eskitme ve ham yüzeylere, vintage mobilyalara, el yapımı objelere ve yerel tekstillere çeviriyoruz.

Haberin Devamı

Kumaşa çizgi çekin

Çarkıfelek çiçeğinin enerjisi kumaşlar üzerinden yastıklara ve dev puflara aktarılırken, egzotik hasır minderlerin baharat tonları zikzak desenleriyle hareketlenen kanvas kumaşların üzerindeki örgü dikiş baskılarda yoğunlaşıyor. Kimden mi bahsediyorum? Çizgi ve çiçek ustası Missoni Home’dan tabii ki! (Missoni Macro Knit koleksiyonu, Tasarım Perde)

Retro güzellikler

1950 ile 1980 arasındaki yıllara gönderme yapan retro stilin yansımaları çok ilgi çekiyor. Bu mobilyalar, Galata ve Karaköy çevresindeki neo-bohem daireler için önemli bir dekorasyon şifresi. (Retro koleksiyonu, Mudo Concept)

Haz bahçesine hoş geldiniz!

İngiltere’de son dönemde ‘yeni zengin’ yerine ‘yeni köylü’ kavramı tartışılıyor. Sadece organik bir yaşam tarzı sürmekten öte doğayla daha iç içe olabilmek, kendi ritmimizi ayarlamak için önemli bir eğilim. Armutlu’da, bunu gerçekleştirebileceğiniz yepyeni bir adres var. Mutlaka keşfedin! (Vazo ve saksılar, Epicure)

Haberin Devamı

Mutfakta nostalji

90’lı yılların minimalizm fırtınasından en çok etkilenen yerlerden biri kuşkusuz mutfaklardı. Bugün durum farklı. Şehir evlerinin mutfakları bile rustik ve country havalı modellere göz kırpıyor; çini mozaikler ve karosimanlar zeminlerde geometri dersi veriyor. (Nebrina mutfak ve Elhamra karolar, Kale).

Medeniyetlerin izinde

Ne kadar modernist olursanız olun, dekorasyona kendi kökenlerinizden bir şeyler katmadıkça özel ve eşsiz olmanıza imkân yok. Örneğin Faruk Malhan imzalı bu kanepe, yüksek sırtlı yapısıyla kendinizi dinleyebileceğiniz rahat ve özgür bir ortam yaratırken 500 yıllık kadim bir medeniyetin estetiğini de sergiliyor. (Babil Serdiyar kanepe, Koleksiyon Mobilya)

Parke deyip geçmeyin

Parkeler artık dekorasyonun tamamlayıcısı değil, ta kendisi.Yatak odasından mutfak ve banyoya kadar evleri hâkimiyetine alıyor. Ancak seçim yapmadan önce uzun bir araştırma dönemi gerekeceğini unutmayın. Uygulamada da en uzman ekibi bulmak şart. (Ham ahşap parke, Trio Parquet)

Doğadan vazgeçmek yok!

Global Color Research’ün sonbahar trendlerine göre, doğayı iç mekânlara taşıyan baharat tonlarının hâkim olduğu sıcak bir renk paleti öne çıkıyor. Fiona Howard’ın tasarladığı bu koleksiyonun ilham kaynağı sonbaharda dökülen yapraklar. (Sanderson Maple koleksiyonu, Dreams)

Haberin Devamı

Fırsatları kaçırmamak gerek!

Geniş ürün yelpazesiyle altincicadde.com, ilk defa ‘garage sale’ düzenliyor. Ürünler, yüzde 90’lara varan indirimlerle satılıyor. Evinde tarzını göstermek isteyen herkes bu ay itibariyle Trump Alışveriş Merkezi’ne bekleniyor!

Yazarın Tüm Yazıları