Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Sonbahar sırları

Her mevsim kendi dekorasyon sırlarını da beraberinde taşır. Havanın renginden mi doğanın hüznünden mi bilinmez, sonbaharın da yaşam alanlarına etki eden bazı şifreleri vardır. İşte bunlardan bazıları.

Haberin Devamı

Sanatın izinde

Sanat fuarlarına, online galerilere, müzayedelere ve bienallere olan talep şaşırtıcı boyutlarda. Henüz ün yapmamış genç sanatçıları keşfetmek, her bütçeye uygun alternatifler yarattı. Bu dinamik pazara, seri üretime girmeden tek/heykelimsi parçalar yapan tasarımcıları ve lokal zanaatkârları da ilave etmek mümkün. Evinizi özel kılmak için izlerini sürmek şart.

Bronz ve bakır devri

‘Roze’ ışıltılar saçan bakır tasarımlar, özellikle aydınlatmalarda hızlı bir yükselişte. Orta sehpalar
üzerinde çok sık görülmeye başlanan bir detay ise cam fanuslar altında sergilenen bronz heykeller. Bu iki soğuk malzemeyi dengelemek için yumuşak tekstiller kullanmanız iyi olacaktır.

Maskülen yayılmaca

Modernist formlarla çerçevelenen siyah, kahverengi gibi renk tonları ve deri malzeme kullanımının göze çarptığı maskülen kanepe tasarımlar, alçak ölçüleriyle rahatlık odaklı olmanın yanında puflar, minderler ve yastıklarla tamamlanarak yatağınızın yerine göz dikiyor.

Haberin Devamı

Etrafa iyi bakın

Butik otellerin ortaya çıkışı, tatil algımızdaki ‘home made’ kıvamını arttırdı; lokal deneyimler yaşamak lüksün yeni tanımı oldu. Artık otel seçimlerinde bol yıldız yerine samimiyet, sakinlik ve gizlilik aranıyor. Sonbahar evleri için özellikle kır otellerinden ilham alabilirsiniz.

Bol baharatlı renk paleti

Bazen renk tedavisi veya renkoloji olarak da adlandırılan kromoterapi, kökeni ayurveda’ya dayanan alternatif tıp yöntemlerinden biri. Kromoterapistler renklerin insanlarda duygusal tepkimelere yol açtığını iddia ediyor ve her rengi belli duygularla eşleştiriyorlar. Doğruluk payı mutlaka vardır ama öznel seçimler de dikkate alınmalı.

Ahşap üniteler

Yaşam alanlarının bugüne kadar pek de dikkat çekmeyen kitaplık, büfe ve konsol tasarımları artık form açısından zenginleşerek mekânda öne çıkan bir tavır sergiliyor. Materyallerin yaratıcı kullanımı ve yaratıcı stil karışımlarıyla kapaklı, yatay ya da dikey modeller gibi birçok seçeneğe rastlamak mümkün. En popüler özellik ise ahşap detayların göze çarpması.

Haberin Devamı

İnkâr etmek boşuna

Gökyüzü grileşmeye başladığında biz de kendi gri kutumuzun esaretine girmeyi kabulleniyoruz. Yüksek teknolojiyi bağrına basmış bir kitlenin en gözde araçlarından olan televizyon çevresinde rahat bir yaşam-çalışma alanı oluşturmak keyif katsayımızı yükseltecektir.

Yazarın Tüm Yazıları