Sonbahar bir başka güzel

Güncelleme Tarihi:

Sonbahar bir başka güzel
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2009 00:00

Ankara ve çevresinde, sonbaharın son günlerinin keyfinin yaşanabileceği bir çok mekan bulunuyor. Hoşebe, Eğriova, Çamkoru ve Aluçdağı mesire alanları, gidilebilecek yerler arasında.

Haberin Devamı

ANKARA ve çevresinde, kuru yapraklar arasında dolaşarak, doğanın hüznünü paylaşarak, sonbaharın son günlerinin keyfinin yaşanabilecek bir çok mekan bulunuyor. Hoşebe, Eğriova, Çamkoru, Aluçdağı mesire alanları, sonbaharın dinginliğini doğanın kucağında hissetmek ve kentin gürültüsünden uzak bir gün geçirmek isteyen Ankaralıları, güzellikleri yaşamaya davet ediyor.  Kızılcahamam’daki Soğuksu Milli Parkı, sonbaharla birlikte yeşil çamların arasında sarı ve kızıllarını giyen meşe, ardıç ve ahlat ağaçlarına ev sahipliği yapıyor.
Hoşebe mesire yeri
Eski İstanbul yolu üzerinden gidilebilen bu alan, Ankara’ya 135 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Yolun tamamı asfalt olduğundan ulaşım sıkıntısı yaşanmıyor.  Nallıhan’daki Kuş Cenneti de hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor.  Uluhan mesire alan, muhteşem manzaraya sahip, sulama göleti olarak kullanılan Çamalan Göleti ile ince ince çağlayan Ilıca Şelalesi  şehirden uzaklaşıp kafasını dinlemek isteyenleri ağırlamayı bekliyor. Bala’da bulunan Beynam mesire yeri de başkentlilerin gözde piknik alanlarından. Çamkoru ve Akyarma mesire alanları da Kızılcahamam sınırları içinde yer alıyor.

Haberin Devamı

Kent merkezinde sonbahar tadı

ANKARALILAR ayrıca sonbaharın tadını Botanik Parkı, Seğmenler Parkı, Eymir Gölü, Altınpark, Mogan Park, Göksu Park, Harikalar Diyarı ve Mavi Göl gibi rekreasyon alanlarında da çıkarabilirler. Başkentliler, kent merkezine yakın yerlerde bulunan bu alanların tümüne, toplu ulaşım araçlarını kullanarak ulaşabiliyor. Atakule’nin hemen aşağısında yer alan Botanik Parkı 65 bin metrekare alanı kapsıyor. İran Caddesi ile Atatürk Bulvarı arasında bulunan ve 67 bin metrekarelik alanı kaplayan Seğmenler Parkı’nın içinde havuzlar, çocuk bahçesi ve zaman zaman konserlerin verildiği bir amfi tiyatro bulunuyor.

Aluçdağı bir saat

Çamlıdere Aluçdağı mesire yeri de doğa tutkunları için vazgeçilmez yerler arasında yer alıyor. Bayındır Çayı üzerindeki Çamlıdere Barajı da başkentilerin gözde mekanları arasında. İçme suyu amaçlı kullanılan barajda, isteyenler gölet balıkçılığı da yapabiliyor. Yetkililer, barajın, rüzgar potansiyeli nedeniyle rüzgar sörfü yapılmasına da olanak sağladığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!