Son vagon

TRABZONSPOR’da son dönemdeki keyifsizliği faturası, Song, Gökhan, Tayfun üçlüsüne kesilmişti, başka bir özel neden yoksa... Song ile Gökhan yedek kulübesine Tayfun da tribüne gönderilmişti.

Ligin son sırasındaki Hacettepe karşısına tek forvetle çıktı Trabzonspor. Ancak gerek forvet Umut gerekse servis elemanları Yattara ile Alanzinho’dan beklenen sayıda gol çıkmadı dün akşam. İki Selçuk bir Yattara asistinde biri rakip ikisi de Trabzon savunma oyuncusu ve finalde Umut sonucu belirledi.

Yine çok gol kaçırdı bordo mavililer. Bunu alışkanlık haline getirdiler. İlk yarıyı tek gol avantajı ile kapayan Trabzonspor’a ikinci yarı başında kırmızı kart piyangosu vurdu. Hacettepeli Selçuk Şahin’in kırmızı kartıyla 10 kişi kalan mor beyazlılar, üç dakika içinde iki golü kalesinde gördü.

Skora aldanmayın

Skorun 3-0 olmasından sonra durum içler acısı idi. Rakibinin kontratakları karşısında yaşanan sıkıntılar, müthiş bir özgüven kaybıyla görüntü bulan son dönemin kısa bir özetiydi. Türkiye Ligi’nin en pahalı, gol kralı unvanlı golcüsü yokken Trabzonspor takımı öyle ya da böyle tam 4 gol attı. Son dönemde yapamadığını, Gökhan’sız yaptı.

Dün akşamın en büyük kazancı, herkesin kazandığı bir dönemde Trabzonspor’un da kazanmasıydı. Yok yanlış anlaşılmasın. Şampiyonluk treni, çoktan kaçtı. UEFA Avrupa Ligi vagonunun yakalanmasından söz ediyorum. Sezonun tesellisi son vagon olsun hiç olmazsa.

Ve siz sakın aldanmayın, 4-1’lik skora... Sahadaki oyunu oynayanlar bile beğenmedi. Tribünde olsalar, sahadakilere isyan ederlerdi. O kadar yani...

Yazarın Tüm Yazıları