Son kazığı da attı

Güncelleme Tarihi:

Son kazığı da attı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2011 16:52

Beşiktaş'ın İtalyan futbolcusu Matteo Ferrari sözleşmesini tek taraflı fesh etti.

Beşiktaş'ın 2009-2010 sezonu öncesi İtalya'nın Genoa takımından 4.5 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer ettiği Matteo Ferrari'nin, yeni sezonda Siyah Beyazlı takımın kadrosunda yer almayacağı belirtilmişti. Özellikle geçen sezon ortaya koyduğu olumsuz performans ve sürekli yaşadığı sakatlıklar Ferrari'nin gözden düşmesine neden olmuştu. Beşiktaş ile 2 yıl daha sözleşmesi olan ve yıllık 2.5 milyon Euro ücret alan Ferrari, bir süre önce İstanbul'dan ayrılarak İtalya'ya dönmüştü.

Yeni sezon hazırlıkları için A takıma alınmayan ve bir süre Nevzat Demir Tesisleri'nde tek başına çalışan Ferrari'nin sözleşmesini tek taraflı fesh ettiği öğrenildi. 3 Temmuz'da başlayan futbolda şike soruşturması kapsamında ifadesinin de alınacağı iddia edilen ve bu sebepten dolayı Türkiye'den ayrıldığı da dile getirilen Ferrari'nin geçtiğimiz hafta içi fesih yazısını Beşiktaş kulübüne gönderdiği öğrenildi.

İTALYAN OYUNCU SİYAH BEYAZLI TAKIMDAN ALACAKLARINI TAHSİL ETMEK İÇİN CAS'A BAŞVURACAK

İtalyan oyuncunun ayrıca Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurduğu ve Beşiktaş'tan alacaklarını CAS aracılığı ile tahsil etmeye çalışacağı öğrenildi. Ferrari'nin CAS'a yaptığı başvuruda kendisine 8 aydır ödenme yapılmadığı, sözleşmesinde yer almasına rağmen A takım ile antrenmanlara çıkarılmadığı ve hazırlık kampına götürülmemesini davayı kazanmak için öne süreceği belirtildi. Ferrari'nin önümüzdeki iki sezon için alacağı 5 milyon Euro'nun yüzde altmışını ve geçmiş yıllara dönük alacaklarının tamamını CAS yolu ile talep ettiği bildirildi. Ferrari yeni sezon öncesi A takım antrenmanlarına katılmamış ve hazırlık kampına götürülmemişti.

Ancak Beşiktaş Kulübü'nün, Futbol Federasyonu'nun yabancı oyuncu sayısını sınırsız hale getiren kararının ardından Ferrari'yi İstanbul'a çağırdığı ve A takım ile antrenmanlara çıkabileceğinin İtalyan oyuncuya belirtildiği öğrenildi. Ferrari'nin bu teklifi değerlendirmemesini Siyah Beyazlı kulübün CAS'daki davada koz olarak kullanması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!