Sömestrde çocuklar eğlenceye doyacak

Güncelleme Tarihi:

Sömestrde çocuklar eğlenceye doyacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 11:26

 Sömestrde çocuklar eğlenceye doyacak

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da sömestr tatilini doyasıya eğlenip dinlenerek geçirmek isteyen öğrenciler, alternatif programlar yapıyor.

20 Ocak günü başlayacak sömestr tatili 6 Şubat'ta sona erecek. Sömestr tatilinde Antalya kent merkezinde ve çevresinde farklı eğlence mekanlarında çocuklar gönüllerince eğlenebilecek. Antalya Akvaryum, Antalya Arkeoloji Müzesi, Tahtalı Teleferik, Antalya Oyuncak Müzesi, Saklıkent Kayak Merkezi, Zıp Zıp Park, Teneffüs Park ve Kepez Kent Parkı gibi yerlerin giriş ücretleri belirlendi. Kimisi temsili ücretler alırken, kimisi de ücretsiz giriş politikalarına devam edecek.

ANTALYA AKVARYUM ÜCRETSİZ

Dünyanın en büyük akvaryum komplekslerinden Antalya Akvaryum, içindeki Kar Dünyası, Buz Müzesi, XD Sinema ve Tropik Sürüngenler Evi WildPark tesislerini, karnesini yanında getiren öğrenci ücretsiz gezebilecek. Kampanyadan yararlanabilmesi için bir yetişkinin de öğrencinin yanında tam ücret ödeyerek akvaryuma girmesi gerekiyor. Kampanya, 20 Ocak ile 5 Şubat tarihleri arasında geçerli.

MÜZE 18 YAŞ ALTINA ÜCRETSİZ

Antalya Arkeoloji Müzesi, sömestr tatilinde öğrenci ve velileri bekliyor. Haftanın 7 günü 08.30 ile 17.30 saatleri arası açık olan müzeye 18 yaş altı çocuklar ücretsiz girebiliyor. 18 yaşını dolduranlar ise 20 TL ücret ödeyerek gezebiliyor. Ücretsiz girişin sadece sömestr ile sınırlı olmadığını belirten müze yetkilileri, 18 yaşa kadar ücretsiz uygulamasının 365 gün yapıldığını belirtti.

TELEFERİKLE ZİRVEYİ KEŞFEDİN

Antalya'ya 64 kilometre uzaklıktaki Tahtalı Teleferik, sömestr tatilinde hizmet verecek. 0-6 yaş arası çocukların ücretsiz, 7 ila 16 yaş arası çocukların yüzde 50 indirimle yararlanabildiği Tahtalı Teleferik'e, yetişkinler ise çıkış ve iniş için 50 TL ödüyor. 10.00 ile 17.00 saatleri arasında her yarım saatte bir çıkış ve inişin gerçekleştiği 2365 rakımlı zirvede kafe restoran bulunuyor. 365 derece panoramik görüntü eşliğinde vakit geçirmek isteyenler tatil boyunca zirvedeki yerini ayırtabilir.

OYUNCAK MÜZESİ

Antalya Oyuncak Müzesi, eğlenceli saatler geçirilecek yerlerden biri. Müzeye girenleri Hasrettin Hoca ve eşeği selamlıyor. Sonrasında kül kedisi ve bal kabağı arabası, Daltonlar, Red Kit, Micky Mouse, Şirinler, Keloğlan, Temel Reis gibi birçok çizgi film kahramanı müzede sergileniyor. Müzede 3 binin üzerinden oyuncak var. Müze bünyesinde yerli oyuncakların yanı sıra yabancı üretim oyuncakları da görmek mümkün. Pazartesi günü kapalı olan müze, diğer günler 09.30 ile 18.30 saatleri arasında açık. Müzeye giriş ücreti ise 6 TL.

SAKLIKENT'TE BEYAZ EĞLENCE

Saklıkent Kayak Merkezi, Torosların Beydağları kısmında yer alan Bakırlıdağı kuzey yamacına kurulmuş 500 dağ evi ve kayak tesislerinden oluşan bir kayak kompleksi. Aralık ile nisan ayları arasında 120 güne yakın kaliteli kayak imkanı olan Saklıkent'te kar kalınlığı 70 santimetreyi geçti. Sömestr tatilinde de profesyonel ve amatör kayakçıları ağırlayacak merkezde çocuklar için hazırlanan bir de kayak pisti bulunuyor. Özel kayak dersi almak isteyenlere profesyonel hocalar eğitim veriyor. Kızak yapmak isteyenler ise saatlik kiraladıkları kızaklarla kayıp eğlenebiliyor. Zirvede bulunan bir otel ve restoran günübirlik tatilciler için de yiyecek, içecek ve sıcak dinlenme alanı imkanı sunuyor.

ZIP ZIP PARK

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların, yaz sıcaklarında serin, kış soğuklarında sıcak bir atmosferde eğlenip zaman geçirmeleri için dizayn edilen Zıp Zıp Park, sömestr tatilinde tam teşekkül hizmet verecek. Haftanın 7 günü 10.00 ila 21.00 saatleri arasında açık olan Zıp Zıp Park'a hafta içi giriş 10 TL, cuma günü öğleden sonra ve hafta sonu 15 TL giriş ücreti ödenecek. 4 ila 15 yaş arası çocukların eğlenebileceği şekilde dizayn edilen park içinde yetişkinler için aktivite ve dinlenme alanları bulunuyor.

TENEFFÜS PARK SÖMESTR TATİLİNE HAZIR

Muratpaşa Belediyesi tarafından Çaybaşı Mahallesi'ne yapılan Teneffüs Park, sömestr tatiline hazır. İçerisinde bumperball (balon oyunu), buz pateni, tırmanma duvarı, macera parkı, farklı oyun ve atölye çalışmalarının yapıldığı Teneffüs Park'a giriş ücreti 7.5 TL olarak belirlendi. 0-3 yaş arası ile 65 yaş üstünün ücretsiz girebildiği eğlence merkezi pazartesi hariç haftanın 6 günü açık.

MASAL PARK'TA ÇİZGİ FİLM KAHRAMANLARINI KEŞFEDİN

Varsak bölgesinde Kepez Belediyesi tarafından kurulan Masal Park, sömestr tatilinin popüler yerleri arasında yer alıyor. 5 bin metrekare alan üzerine kurulan parkta masal ve çizgi film kahramanlarının heykelleri bulunuyor. Aynı zamanda her heykelin yanına kurulan teknolojik dijital seslendirme cihazı ile heykelin hikayesi anlatılıyor. Park haftanın 7 günü açık ve ücretsiz.

DOĞA İLE İÇ İÇE EĞLENCE

Kepez Varyant çıkışında bulunan Meşe Kapısı adı verilen noktadan girilen Kepez Park Orman, sömestr tatilinde aileleri bekliyor. 224 bin metrekare ormanlık alana yapılan Kepez Park Orman, doğal ortam arayanlar için alternatif yerlerden biri. Tesiste bulunan raylı dağ kızağı, çocuk eğlence parkı, macera parkı ve kahvaltı mekanları ziyaretçilere hizmet veriyor. Paintball, ATV safari, akülü araba kiralama yeri ve at binme manejini kapsayan alan 7 gün açık. Girişlerin ve otoparkın ücretsiz olduğu Kepez Park Orman'daki etkinliklerin ücreti ise ekonomik.

MACERA PARKI'NI GÖRMEYENLER MUTLAKA GİTSİN

Kepez Belediyesi tarafından Duacı Köyü'ne gidilen yol üzerine kurulan Macera Parkı, sömestr tatilinde açık hava eğlencesi isteyenlerin tercihi olacak. Paintball, manej, survivor alanı çocuklar ve yetişkinler için adrenalin parkuru ve ripline (ağaçlar üzerinde tel yürüyüşü) parkuru bulunuyor. Macera Parkı'na giriş ücreti alınmıyor.

DOKUMA KENT PARKI

Dokuma Mahallesi'ndeki Dokuma Kent Parkı da sömestr tatilinde ailelerin ve çocukların ilk tercihleri arasında yer alacak. Yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları kafeterya ve çay bahçelerinin bulunduğu park her yaştan insana ev sahipliği yapacak. 7 gün açık olan Dokuma Kent Parkı'na giriş ücretsiz.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!