Soma'ya yeni anaokulu

Güncelleme Tarihi:

Somaya yeni anaokulu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 16:06

Soma'ya yeni anaokulu

Haberin Devamı

MANİSA'nın Soma ilçesinde Türk Böbrek Vakfı tarafından yapımı tamamlanıp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilen Türk Böbrek Vakfı Anaokulu, 103 minik öğrencisiyle eğitim hayatına başladı.

Türk Böbrek Vakfı, 2014 yılında Soma'da yaşanan maden kazasının ardından şehit madencilerin çocukları için başlattığı anaokulu inşaatını tamamlayarak Soma Kaymakamlığı ve Manisa İl Mili Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile eğitime açtı. 17 Nisan'da 103 öğrenci ile eğitime başlayan Türk Böbrek Vakfı Anaokulu için bugün açılış töreni düzenlendi. Açılışa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Vekili İsmail Koç, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, AK Partili Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Maden İş Sendikası Soma Şube Başkanı Şevket Şahin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.

Türk YTONG A.Ş. firması, İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği (İMSAD) üyelerinin desteği ve ilave bağışlarla anaokulu inşaatının tamamlanarak Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredildiğini belirten Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, 3 derslikli okulu madenci ailelerin yoğun olarak ikamet ettiği Zafer Mahallesi'ne kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Erk, "Bundan sonra da burada eğitim alan özellikle maden şehitlerinin çocuklarına tıp fakülteleri veya sağlık meslek yüksekokullarında okumaya hak kazanmaları halinde karşılıksız öğrenim bursu vereceğiz" dedi.

Açılışın ardından katılımcılara Türk Böbrek Vakfı eğitimcileri tarafından 'Sağlıklı Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri' eğitimi verildi.

Şevket YILMAZ / SOMA (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!