Soma parası hazır ama veremiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Soma parası hazır ama veremiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 21:59

İspanyol ekibi ile 6 Ağustos 2014’te İzmir’de, felaketzedelere yardım için oynanan maçtan 1.4 milyon TL elde edildi. Masraflarının ödeneceği sözü verilen Atletico Madrid’le rakamda anlaşılamayınca yardım gönderilemedi. Krizin önümüzdeki günlerde çözülüp paranın verilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın, “Soma yararına yapılan yardım maçlarından tek kuruş gelmedi” açıklaması sonrası gözler G.Saray’a çevrildi. 6 Ağustos 2014’te Atletico Madrid ile İzmir’de oynanan yardım maçının parasının halen gitmemesindeki gerçeğe de Hürriyet ulaştı...
G.Saray eski başkanı Ünal Aysal’ın iyi niyeti ile düzenlenen Atletico maçının kârının bağışlanması adına, dönemin yönetim kurulunun karar almadığı ortaya çıktı. Yani, Aysal’ın söylemi olurken, yönetim bu konuda resmi karar alıp kulüp kayıtlarına geçmedi.

KRiZ 6 AYDIR ÇÖZÜLEMEDi

G.SARAY, Atletico’yla dostluk maçı yapmak için masrafları karşılamak kaydıyla anlaştı. Bu maçta 1.4 milyon lira hasılat elde edildi.
Gider kalemleri düşüldükten sonra sarı kırmızılı kulüp, Soma’ya kârı verecekti. Ancak iki kulüp 6 aydır masraf tutarında anlaşamadı. İspanyollar, daha fazla giderleri olduğunu belirtip G.Saray’ın teklif ettiği rakamın 30 bin Euro fazlasını istedi. Sarı kırmızılılar, Atletico’nun masrafları konusundaki kriz nedeniyle, kâr rakamının belirlenememesi üzerine Soma’ya bağış yapamadı.

Haberin Devamı

TAHMiNi KÂR: 300 BiN LiRA

ŞİMDİ ise Duygun Yarsuvat yönetimi kolları sıvadı. Yarsuvat yönetimi, Soma’ya, hazırlık maçında elde edilen kârı göndermek için yönetim kurulu kararı alıp bunu kayıtlara geçecek.
Ardından Atletico ile masraf krizi çözülecek. Bu ödeme sonrasında Soma için oynanan maçta elde edilen kâr bağışlanacak. Sarı kırmızılılar kârın yaklaşık 300 bin lira olacağını tahmin ediyor.

G.SARAY’DAN SOMA AÇIKLAMASI

İtilaf nedeniyle para bloke edildi

G.SARAY konu ile iglili olarak şu açıklamayı yaptı: “Soma faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine yardım amacıyla 06.08.2014 tarihinde Galatasaray ile Atletico Madrid arasında İspanya Ligi’nin LFP World Challenge programı çerçevesinde oynanan maçla ilgili olarak son günlerde medyada çıkan haberler dolayısıyla kamuoyunun bilgilendirilmesi zorunlu olmuştur. İzmir Atatürk Stadı’nda oynanan Galatasaray ile Atletico Madrid maçı sonrası elde edilen hasılat, LFP’ın (Liga de Fútbol Profesional) resmi biletli seyirci sayısını kabul etmemesi sonucu ortaya çıkan ihtilaf nedeniyle bloke edilmiştir. İhtilafın halledilmesinin ardından söz konusu yardım ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.”

Soma parası hazır ama veremiyorlar
G.SARAY SOMA PARASINI 7 AYDIR GÖNDEREMEDİ


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!