Solucan için cübbe çıktı

Güncelleme Tarihi:

Solucan için cübbe çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 14:31

KOSGEB’in Gölbaşı’ndaki girişimcilik kursuna katılan Elvan Demir, avukatlığı bırakıp memleketi İzmir’de solucan gübresi üretmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Solucan için cübbe çıktı
Gölbaşı’nda, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) ‘girişimcilik kursu’na katılan avukat Elvan Demir, eğitimin ardından sertifikasını aldı. İnternette okuduğu bir haber üzerine kursa katıldığını, avukatlığı bırakıp memleketi İzmir’de solucan gübresi üretimi alanında faaliyet göstereceğini söyleyen Demir, şunları kaydetti:
“Tarımdaki ürünlerin kalitesi, tatsızlığı beni organik gübreye ve organik gübrenin üretimine yönlendirdi. Toprağa katkısını keşfettikten sonra solucanlara bakış açım da değişti. Bir an önce onları besleyip bu gübreyi topraklara kavuşturmak istiyorum. Çevremdeki üreticilere kendilerinin de bu gübreyi üretebileceğini öğretmek istiyorum. Solucan gübresi üretiminin yaygınlaştırılması için elimden geleni yapmak istiyorum.”

Haberin Devamı

FARKLI TEPKİLER GÖRDÜM

“Avukatlıktan ayrılıp solucan gübresi üretimi yapmak istediğimi çevremdekilere anlattığımda farklı tepkiler gördüm. Genelde destek oldular” ifadesini kullandı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!