Sol kanattan esen rüzgar Gareth Bale

Dünyanın en iyi sağ beki Maicon’u iki sene önce sahadan sildi. Galler futbolunun efsanesi olma yolunda adımlar attı, atmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Southampton alt yapısından yetişen ve 5 milyon pound karşılığı Tottenham’ın yolunu tutan Bale’in başlangıç hikayesi oldukça ilginç. Bale kariyerine sol bek olarak başlamıştı. Üstelik iyi bir sol bekti. Herkes 3 numaralı formayla Bale’in dünyanın en iyi sol beklerinden biri olmasını bekliyordu. Ama efsane teknik adam Harry Redknapp onda bambaşka bir cevher gördü. Bale, 2010 yılına kadar kendisinden istenen performansı gösterememişti. Ancak yine de eskisi gibi cılız değil, güçlü ve genç bir futbolcuydu. Arsenal ve Chelsea maçlarında öyle performanslar ortaya koymuştu ki, Kuzey Londra’dan ‘Bale’ sesleri yükselmeye başlamıştı.

Maicon’un kariyerine mal oldu

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde oynanan Inter-Tottenham maçı ise Bale için milat oldu. Tottenham, Inter karşısında ilk yarıyı 4-0 geride kapamıştı. Herkes ikinci yarıda tarihi bir fark bekliyordu. Ancak beklenen olmadı. Bale sahada Inter’e karşı adeta tek başına mücadele etti. Sahada fırtına gibi esti ve tam üç gol attı. Dünyanın en iyi sağ beki olarak anılan Maicon da o sahadaydı. Bale, Maicon’u adeta sahadan sildi. Maicon, o karşılaşmanın ardından bir daha asla eskisi gibi olamadı.

Haberin Devamı

Okul takımında keşfedildi

Gareth Bale için lise yıllarının ve Gwyn Morris’in ayrı bir yeri vardı. Bale’in muhteşem yeteneğini fark eden Morris, Galli futbolcuyu muhteşem bir atlet haline getirdi. Bale, atletizm şampiyonalarında boy gösteriyordu. Hatta öyle başarılıydı ki, 1500 metre yarışını 5 dakikanın altında koşarak okuluna birincilik kazandırmıştı. Sadece atletizm de değil, rugby, hokey ve futbolda da başarılıydı... Okulun göz bebeğiydi. Ancak Morris, Bale’in sadece iyi bir solak olmasını istemiyordu. Ona topa sol ayakla dokunmasını yasaklamıştı. Driplinglerde solunu tercih ederse, onu cezalandırıyordu. Bale bu sıradışı eğitimiyle, büyük bir yeteneğe dönüşüyordu.

Biraz Messi biraz Ronaldo

DÜNYANIN en büyük futbol yıldızı Lionel Messi’nin büyüme hormonundaki eksiklik nedeniyle tedavi gördüğünü bilmeyen yoktur. Bale’in de hikayesi bu açıdan Messi’ye benziyor. 12-14 yaş aralığında Bale de büyüme problemleri çekiyor Bale’in benzerlik yaşadığı bir diğer yıldız da Cristiano Ronaldo. Dünyanın belki de en hızlı futbolcusu olan Ronaldo gibi büyük bir potansiyele sahip olan Bale, 100 metreyi 11,5 saniyede koşuyor. İki oyuncunun frikik kullanma teknikleri de büyük benzerlik göstermekte.

Haberin Devamı

Bale atıyor, Tottenham yükseliyor

Tottenham’ın son 4 maçta attığı 6 golün hepsinde Bale imzası var. Özellikle Lyon maçındaki frikiği parmak ısırtacak cinstendi. Ligde attığı 13 golle de takımının en skorer ismi olan Bale, performansıyla Tottenham’ı taşımasını bildi. İster ‘Sol ayaklı Ronaldo’, ister ‘Sol bekteki Messi...’ Ne derseniz deyin modern zamanların epik hikâyelerinden birinin başkahramanı olan Bale, Gallerin yeni ‘Kırmızı ejderhası’ olmaya kararlı gözüküyor. Galler’in unutulmaz mottosundaki gibi; “Kırmızı Ejderha yoluna devam etmeli.”

Yazarın Tüm Yazıları