GeriSeyahat Sokak Panorama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sokak Panorama

Sokak Panorama

ORTAKLAR CADDESİ

Mecidiyeköy meydanına bağlanan Ortaklar Caddesi yoğun araç trafiğine sahip. 789 adımda yürünebilen caddenin ismi camcıya, kuruyemişçiye, manava ve döviz bürosuna da ad olmuş. Kanal D Televizyonu’nun caddede yer alması, işyerlerinin çoğalmasına sağlı sollu, çok sayıda kafenin ve ayaküstü yiyecek yerinin açılmasına yol açmış. Caddedeki Meliha Avni Sözen Kültür Merkezi'nin kısa bir süre önce markete dönüşmesiyle bir de market enflasyonu yaşanıyor.

20 YILDIR ŞEHİR HATLARINDA

İstanbul deyince deniz ve Boğaziçi, deniz ve Boğaziçi denince de Şehir Hatları vapurları gelir akla. Mehmet Kepçe, 1979 yılından beri Şehir Hatları'nda kaptanlık yapıyor. Bunun son on yılı, evi gibi olduğunu söylediği Paşabahçe vapurunun kaptan köşkünde geçmiş. Vapurun dış görünüşü pek iyi durumda olmasa da, Mehmet Kaptan'ın köşkü pırıl pırıl.

CAFE MOSQUITO

Kadıköy'de Caferağa Mahallesi Arayıcıbaşı Sokak'taki kafe beş yıl önce açıldı. Bu süre içinde soğuk sandviç, salata ve kaşarlı tavuk biftek gibi özel yiyeceklerden oluşan menüsü pek değişmedi. Pasta ve kek çeşitleriyle kahve yudumlamak da mümkün. Gündüzleri genç kitleye hitap eden Mosquito akşam vakti ise 30 yaş civarındaki müşterilerini ağırlıyor. Sekiz masalık bahçe kısmı yaz aylarında hemen doluveriyor. Kışın ise bahçeyi katalitik sobayla ısıtıyorlar.

False