GeriSeyahat Sokak Panorama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sokak Panorama

Sokak Panorama

AYDA BİR NÖBETÇİ

Seyfettin Eren 10 yıla yakın bir süredir Ferahevler'de eczacı. Uzun yıllar önce Sivas'tan İstanbul'a gelen Seyfettin Eren çeşitli semtlerde eczacılık yapmış. Yaklaşık ayda bir kez nöbetçi eczane sırası geliyor. Gündüzleri ilaç satışı dışında tansiyon ölçüyor. Eczanenin arka kısmına koyduğu çay ocağı özellikle kış aylarında büyük bir kurtarıcı. Bu nedenle komşu dükkánlardan gelip ‘‘Çay var mı?’’ diye soranlara sık sık rastlanıyor.

VİTRAY SANATI

Vitray cam işlerinin en ince detayıyla yapıldığı Tiffany Teknik birkaç ay önce açılmış. Yunus Yılmaz sanat olarak nitelendirdiği uğraşı Almanya'da öğrenmiş. Ortaköy Dereboyu'nda Büyükkuyu Sokak'taki dükkánda sergilenen 1500 parçadan oluşan lambaların yanı sıra ev dekorasyonu da yapılıyor. Tiffany sistemi sayesinde çok daha detaylı cam kesimi yapılabiliyor. Bu nedenle harcanan emek çok fazla. Kimi lambanın yapımı birkaç hafta, tavan camlarının ki ise bir buçuk ay sürebiliyor.

GÜLTEKİN SOKAK

Dereboyu Caddesi'nden başlayan Gültekin Sokak Boğaziçi Köprüsü'nün altından geçiyor. 362 adımlık sokağın başında geçen sene restore edilen bir kilise yer alıyor. Kilisenin karşı tarafına bir alüminyum doğrama atölyesi yerleşmiş. Atölyeden gün boyu süren hummalı çalışmanın gürültüsü yayılıyor. İthal kömür de satan bir hurdacı, atölyenin komşusu. Sokak sağa doğru kıvrılınca Boğaziçi Köprüsü manzaralı ahşap evlerle karşılaşılıyor. Yıkıldı yıkılacak durumdaki evlerin bazılarına satılık tabelası asılmış.

False