GeriSeyahat Sokak panorama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sokak panorama

Sokak panorama

KİTAPÇI MEHMET SÜLEYMAN SOKAK

Bostancı'yı enine kesen uzun bir sokak. 584 adım uzunluğunda. Vükela ve Ali Nihat Tarlan caddelerini keserek tren hattına doğru uzanıyor. Tren hattı kesimi son derece sakin; sokağın diğer ucu ise civcivli. Otomobil kornası eksik olmuyor, inşaat gürültüsü kesilmiyor. Sokakta çeşit çeşit Mobilyadan cep telefonu satana, baklavacıdan şarküteriye, sigorta acentasından muhasebeciye birçok işyeri ve dükkan var.

MEMLEKETE DÖNECEK

Bebek'teki Santral Şarküteri'nin yanında, tezgahının başında her gün görmek mümkün Mehmet Alamur'u. 25 yaşındaki Mehmet yazları meyve satıyor, ama kışın tek işi enginar. Tanesi 500 bin liralık enginarlardan günde ortalama 60 adet satıyor. 15 yıla yakın bir süredir ailesinden uzak İstanbul'da yaşayan Mehmet, memleketi Iğdır'a dönme planları yapıyor. Üç ay içinde tası tarağı toplayıp gidecek, yeni evlendiği eşine kavuşacak.

TANTUNİ

Beşiktaş'ta Köyiçi Meydanı'na yakın bir köşede açılan Tantuni, adını aldığı meşhur Mersin yemeğinin yanı sıra çeşit çeşit ev yemeklerinin de sunulduğu bir mekan. Yaklaşık bir ay önce açıldı. Öğle vakti çevre işyerlerinden gelenlere, öğleden sonra ise genelde öğrenci kitlesine hizmet veriyor. Üç katlı lokanta, evde yapılmaya üşenilen pazı dolması, yaprak sarma, mantı gibi yemeklerin yanısıra arnavut tulumbası ve tantuni bohçası gibi tatlıları da ağırladığı müşterilerine sunuyor.

False