Sokak kedilerine köşkler yapılsın

Bayrampaşa Belediyesi, sokak kedileri için 10 ayrı noktaya kedi köşkleri yaptırdı. Diğer belediye başkanlarından da bu projeye destek olmalarını bekliyoruz.

Haberin Devamı

İstanbul’da, Bayrampaşa Belediyesi bir proje gerçekleştirdi: Sokakta yaşayan kedicikler için 10 ayrı noktaya kedi köşkleri yaptırdı.
Haber çok güzel; demek ki istenince yapılabiliyor. Bu köşklere 15-20 kedi sığabiliyor; içlerinde otomatik yem kapları, su kapları, ısınmaları için termal sistem var. Her şey düşünülmüş.
Belediye Başkanı Atila Aydıner, yapılan köşklerin maliyetlerinin fazla olmadığını, bunun için kaynakların her belediyenin veteriner işleri müdürlüklerinden temin edilebileceğini açıkladı.
Başkan, insanlarla birlikte yaşayan bu canların da bakılıp kollanması gerektiğinin altını çizdi, “Merhamet etmeyene merhamet edilmez” dedi. İşte insanlık budur, başka ne diyeyim.
Ey üç büyük belediyemizin sayın başkanları! Önümüzdeki yıl “Kültür başkenti” oluyoruz. Ne güzel, olalım elbet. Güzel başkentimize kedilerimiz, köpeklerimiz için böyle köşkler, kulübeler yaraşmaz mı? İnsanlara hizmetten o sessiz gariplere sıra gelmedi mi? Siz onlara da hizmet götürün, merak etmeyin, sevenleri çok o masumların. Seçmenlerinize de, sizi sevip takdir edenlere de hizmet götürmüş olursunuz böylece.
Bayrampaşa Belediye Başkanı, “isteyen tüm belediyelerle projeyi paylaşırız” diyor. Şişli Belediyesi’nin yaptığı gibi parklara köpek kulübeleri, Bayrampaşa Belediyesi’nin yaptığı gibi de kedi köşkleri istiyoruz!
Lokanta ve gıda merkezleri yetkilileri; hele şu kış günleri ne olur günlük satıştan kalan gıdaları düzgün bir şekilde sokaklarda yaşam mücadelesi veren canlara bırakın. Ama bu merkezlerden de genelde çok acı, çok düşündürücü şikâyetler geliyor.
Geceleri dükkânlarını, marketlerini kapatırken hayvanlara yiyecek bırakınca, birileri tarafından şikâyet edildiklerini ve belediye zabıtasından yüklü miktarda ceza yediklerini anlatıyorlar yana yakıla.
Niye şikâyet ederler ki? Bırakın da sizler sıcak evlerinizde kestane kavururken, televizyon izlerken, dışarıda eksi derecelerde yaşamaya çabalayan o zavallılar da bu artanlardan nasiplensinler.
Hadi o şikayet eden vicdansızların yürekleri mühürlü sevmeye, acımaya diyelim, ya zabıta? Her şikâyete koşa koşa gidip ceza mı kesiyorsunuz? “Bırakın da o zavallılar, o artıklarla birkaç gün daha yaşayabilsin, günahtır, rızıklarını engellemeyin” diyemez misiniz?
Siz, hiçbir şey yapmıyorsanız, hiç değilse merhametli insanları engellemeyin de kediler, köpekler, kuşlar onlar sayesinde iki lokma yiyebilsin.
Sakarya Gazetesi’nden Ece Bilgin

Haberin Devamı

Sevgili Ece Hanım, bu güzel mesajınızı köşeme almaktan mutluluk duydum, böylece elbirliğiyle belediyelere seslenmekle, belki onların merhamet duygularında kıpırtılar yaratabiliriz. Nitekim bu projesi nedeniyle Bayrampaşa Belediyesi’ni gönülden kutlarım.

Haberin Devamı

Yedikule Barınağı takvim ve ajandalarını alın

Sevgili mimar Meral Olcay (ve de tabii ona en büyük desteği veren Fatih Belediyesi) sayesinde, bana göre bildiğim en iyi ve en bakımlı barınak olan Yedikule Hayvan Barınağı bu yıl da çok güzel bir yeni yıl takvimi ve ajandası hazırlamış.
Barınaktaki dostlarımızın fotoğraflarını ve dileklerini yansıtan bu çok emek verilmiş ürünlere ulaşıp onlara katkıda bulunmak için, www.fatihbelediyesiyedikulehay-vanbarinagi.com adresini tıklayın lütfen.

Yazarın Tüm Yazıları