Sokak festivali sokaksız kaldı

Güncelleme Tarihi:

Sokak festivali sokaksız kaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2011 00:00

Kentin çeşitli meydanlarında yapılması planlanan 1. Uluslararası Ankara Sokak Sanatları Festivali, belediyelerin ilgi göstermemesi nedeniyle meydana inemedi.

BU yıl birincisi düzenlenen Sokak Festivali kapalı alanlara mahkum oldu. Beş ülkeden gelen 40’ın üzerinde genç sokak sanatçısı 1. Uluslararası Ankara Sokak Sanatları Festivali için Başkent’te buluştu.

Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından gençlik programı kapsamında desteklenen, Polonya, Letonya, İtalya, İspanya ve Hırvatistan’dan misafir gelen sanatçılar ile Türkiye’den sokak sanatçılarının da katıldığı sokak festivali bürokrasi mağduru oldu.

Sokak festivalini sokakta yapamadıklarını belirten proje koordinatörü Yener Özamaç, kapalı mekanlara kapatıldıklarını ifade etti. Özamaç, festivali Kuğulu Park, Yüksel Caddesi, Hamamönü, Güven Park, Gençlik Parkı gibi Başkentlilerin yoğun olarak katılabileceği alanlarda yapmak istediklerinin altını çizdi.

Belediyeler destek vermedi

Festival başlamadan aylar öncesi, festival hazırlık ve tanıtım dosyasını belediyelere götürdüklerini kaydeden Özamaç, belediyelerin kendilerini festival tarihine kadar oyaladığını ve son gün ise destek vermediklerini söyledi. Festivali yaklaşık 50 kişilik gönüllü bir kadro ile düzenlediklerini, büyük emek verdiklerini anlatan Özamaç, etkinliğin bürokrasi sebebiyle halkla buluşamadığını anlattı.

Kapalı alana mahkum oldu
/images/100/0x0/55ea4494f018fbb8f874fd20

Festival adresinin sokaklar olduğunu hatırlatan Özamaç, karşılarına çıkan engeller dolayısıyla sokaklarda halkla buluşamadıklarını söyledi. Amaçlarının, sanatı kapalı alanlardan çıkararak halkla buluşturmak olduğuna vurgu yapan Özamaç, açılış gösterilerini bile sokak yerine konser salonunda yapmak zorunda kaldıklarını belirtti. Başkentlilerin festivale sahip çıkacağını ifade eden Özamaç, sokak festivaline katılmak için dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen gençlerin de, festivalin sokak yerine kapalı alanlarda yapılması karşısında şaşkın olduklarının altını çizdi.

Yabancı sanatçılar şaşkın

FESTIVALE katılmak için Polonya, Letonya, İtalya, İspanya ve Hırvatistan’dan misafir gelen genç sanatçılar ise adında sokak kelimesi geçen festivalin, sokaklarda yapılmamasına şaşırdı. Letonyalı müzik grubunun temsilcisi Agnese Zile festivalin kapsamlı olduğunu fakat insanlarla sokakta biraraya gelmek istediklerinin altını çizerken, Polonyalı tiyatro grubunun temsilcisi Pawel Jacewicz ise kültür paylaşımının önemine vurgu yaparak, kendi sanatlarını sokaklarda icra etmenin daha anlamlı olacağını kaydetti.

Festival programı

CUMA günü, Acity AVM de Graffit festivali gün boyu sürecek. Akşam ise sahne performanları ile gruplar gösterilerini gerçekleştirecek.

Cumartesi günü Arcadium AVM de Graffiti festivali gerçekleştirilecek akşam saat 19.00’da diğer ülke ve grupların performans ve gösterileri yer alacak. Pazar günü yine Arcadium AVM de 19.00’da ülke ve grupların performans ve gösterileriyle festival sona erecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!