Soğuk Hava Önce Tarlayı, Sonra Tezgahı Etkiledi

Güncelleme Tarihi:

Soğuk Hava Önce Tarlayı, Sonra Tezgahı Etkiledi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 17:54

PAZARCI PAZAR

Soğuk hava, Ödemiş’teki kış sebzeleri üretimini olumsuz etkiledi. Kış sebzelerinde soğuk ve don olaylarından dolayı azalma yaşanırken, üretimdeki azalma çarşıdaki fiyat etiketlerine de yansıdı.
Soğuk hava, kış sebzelerini önce tarlada, sonra tezgahta olumsuz etkiledi. Pazarcılar, tüketicinin birçok ürünü gramla aldığını belirtirken satışların memnuniyet verici olmadığını söyledi. Birçok üründe fiyatlar yarı yarıya arttı, tüketici ise semt pazarlarını baştan sona gezerek alışverişini yapmaya çalıştı.
Pazarcılardan Muammer Önder, kış sebzelerinin birçoğunda olumsuz hava şartlarından dolayı fiyat artışı olduğunu ifade ederek, “Son günlerde aniden yaşanan soğuk ve karlı hava, don olayını da beraberinde getirdi. Birçok kış sebzesi de yaşanan don olaylarından etkilendi. Tarladaki bu etkilenmeden dolayı tezgahlardaki fiyatlarda da değişiklikler yaşandı. Kerevizin kilosu 2 liradan 3 liraya, pancarın kilosu 1,5 liradan 2,5 liraya, ıspanağın kilosu 2 liradan 3,5 liraya, havucun kilosu 1,5 liradan 2 liraya, kırmızı turpun kilosu 1,5 liradan 2 liraya çıktı. Tane ile satılan marulun tanesi ise 1,5 liradan 2,5 liraya çıkarken yeşil soğanın bağı ise 1 liradan 2 liraya çıktı. Bu fiyatlar karşısında bizler de çok memnun değiliz. Satışların düşmesi bizleri de mağdur ediyor ancak bugün hava şartlarının getirdiği olumsuzluklardan dolayı ürün fiyatları bu durumda. Tüketicimiz pazarı geziyor, turluyor bir kez daha geziyor, kiloyla alacağı ürünü yarım kilo alıyor ya da bazılarını gramla alıyor. Fiyatların ne zaman düşeceği ise bizim de merak ettiğimiz bir konu" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!