Soba ve elektrikli ısıtıcılar can yakıyor

Güncelleme Tarihi:

Soba ve elektrikli ısıtıcılar can yakıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 15:18

Başkent’te kışın, bin 547 yangın meydana geldi. Ateş adamlar günde ortalama 17 yangına koşarken, yangınların büyük bir bölümüne soba ve elektrikli ısıtıcılar neden oldu.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kış aylarının (aralık-ocak-şubat) yangın raporunu açıkladı. Üç ayda bin 547 yangın meydana gelirken, bunların 445’i; gecekondu, konut, bina ve işyeri gibi yaşamsal alanlarda gerçekleşti. 227 yangın motorlu araçlarda, 269 yangın çöplük alanlarında, 29 yangın kereste depolarında çıkarken, 577 yangın da diğer farklı mekânlarda yaşandı.

KIŞ YANGINI BÜYÜK TEHDİT

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, kış mevsiminde soba ve elektrikli ısıtıcıların neden olduğu yangınlara çok sık rastlandığını belirterek, "Kış aylarında yaşanan yangınlar, can ve mal güvenliğini daha çok tehdit ediyor. Kış aylarında yangınlar; konut, işyeri, devlet dairesi, okul, hastane, otel, sanayi tesisleri, akaryakıt istasyonları gibi mekanlarda yoğunlaşıyor. Ayrıca araç yangınları da artıyor" dedi.

Haberin Devamı

İZMARİT VE KİBRİT İHMÂLİ

Yangınlara yol açan nedenler hakkında da bilgi veren Sipahi, kış aylarında yaza göre daha az da olsa, özellikle çöp alanlarına söndürülmeden sigara izmariti ve kibrit atılmasının, 3 ayda 429 yangına yol açtığını söyledi. Yine kış aylarında sık rastlanan yangın nedenlerinden elektrik kontağı da Başkent'te 328 yangın çıkmasına sebep oldu. Sipahi, yangının söndürülmesinden çok, alınacak tedbirlerin önemine dikkat çekerek, “Yangını meydana getiren unsurların kontrol altına alınması veya ortadan kaldırılması, yangınla mücadelede en etkin yöntemdir” diye konuştu.

BACA TEMİZLİĞİ RİSKİ ÖNLER

Sipahi, bu yıl kış mevsiminde 119 yangının baca tutuşması sonucu meydana geldiğini ve baca tutuşmasının tek nedenin ihmâl olduğunu vurgulayarak, düzenli olarak yaptırılacak baca temizliğinin, yangın riskini tümüyle ortadan kaldıracağını kaydetti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!