Siz öyle yaparsanız vatandaş böyle yapar

BİLİNDİĞİ üzere Ankara Buyuk Sehir Belediyesinin ulaşıma açtığı Kuğulu Kavşağı yaya ve araç trafik guvenligi bakımından onlarca tehlike taşımaktadır. Hemen her gün basına yansıyan ve/veya yansımayan trafik kazaları olmaktadır.

Büyükşehir son ’saçma sapan bir uygulama’ ile Protokol Yolu (Atatürk Bulvarı) inişindeki yan yolu tamamen Ankaralılara kapatmıştır. Bu yan yola ’Polonya Elçiliği Otoları Hariç Girilmez’ tabelası konulmuştur.

Bu yan yan yolun kullanımı Polonya Elçiliği’ne bırakılmıştır.

Polonya Elçiliği ise kendi tasarrufu ile bu yan yola bir hidrolik "araç bariyeri kurmuştur".

Araç bariyeri ile ’Protokol Yolu (Ataturk Bulvarı) inişi yan yol, taşıt geçişi fiziken tamamen engellemiştir".

İlbank Bloklarında oturan vatandaşlar bu uygulamadan önce; yan yolu kullanarak evlerine ulaşmakta, evden çıktıktan sonra da yine bu protokol yolu yan yolunu kullanarak Kızılay istikametinde Tunalı Hilmi Caddesi’ne gidebilmekte idiler.

İlbank Bloklarında oturan vatandaşlar bu uygulamadan sonra; İlbank Blokları bahçesinden çıkan bir araçları, protokol yolu çıkışını kullanamayacağı için, İran Caddesine açılan diğer çıkış kapısından çıkabilmekte, Kızılay veya Kavaklıdere istikametine gidebilmek için Çankaya’ya çıkıp sonra tekrar protokol yolundan aşağı inmek zorundadırlar.

Her araç fazladan en az 1,5- 2 km yol katetmektedir.

Bu uygulamaya sinirlenen bir Ankaralı vatandaş, geçen gece bariyerleri aracı ile kırarak yolu tekrar ulaşıma açmıştır.)

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bulend BÜYÜKAKIN

bulend@mglmaya.com

Mezarlara saygı

BEN
Ankara’da yaşayan ve babamdan kalan emekli maaşıyla geçinen sade bir vatandaşım. Bir senedir büyük uğraşlar verip ama bir türlü başaramadığım sıkıntımı bir de size anlatmak istsedim. Geçen sene annemin Asri Mezarlıkta bulunan ada 212 parsel487 nolu kabrini kısıtlı imkanlarıma rağmen 1000 YTL vererek yaptırdım ancak bir ay sonra Anneler Günü için gittiğimizde, anneminkiyle birlikte 60 küsür mezarın tahrip olduğunu gördüm.

Mezarlık duvarlarını yapan iş makinaları üzerlerinden geçmişti. (Mezar bakıcıları ve bekciler şahit) Ancak ne Büyükşehir Belediyesi ne de müteahhit yaptırmayı kabullenmedi.

Mezarlıklar Müdürü ölüleri rahatsız ettiğimi söyleyerek dini telkinlerde bulundu, yıkan firma da küfürler savurup tehdit etti.

Bana kim yardımcı olur?

Sevinç ALPDOĞAN (427 78 25)

Açıklamanın bir mantağı yok

KEÇİÖREN Belediyesi hukuksuzluk yok derken gerçeği çarpıtıyor. Danıştay 10. Dairesi’nin 1991 Esas yılı 1989/2736 Esas sayılı kararı ve Sayıştay Genel Kurulu’nun 21.03.1993 gün 4761/1 sayılı kararlarını sizin ve bizim önümüze sunuyor.

Bu kararlarının dükkanlarla ilgili olmadığını, sadece bir bahçe ile ilgili olduğunu kararı inceleyen herkes net bir şekilde görebilir.

Bahçe ile ilgili alınmış bir kararı nasıl bir dükkana uyarlamak hukukla bağdaştıralabilir? Ayrıca İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri’nin 2005 yılında belediyede yaptıkları teftişteki kararlar söyleniyor.

O zaman sormazlar mı, 2005’te alınan bir kararı 2006’da değil de 2007 yılında neden uygulamadın diye? Sonuç olarak 17 yıldır kiracısı bulunduğum işyerime tekrar ihaleye girmem hukuken uygun mu?

Osman CANATAN

Açıklamanın bir mantığı yok

KEÇİÖREN
Belediyesi hukuksuzluk yok derken gerçeği çarpıtıyor. Danıştay 10. Dairesi’nin 1991 Esas yılı 1989/2736 Esas sayılı kararı ve Sayıştay Genel Kurulu’nun 21.03.1993 gün 4761/1 sayılı kararlarını sizin ve bizim önümüze sunuyor.

Bu kararlarının dükkanlarla ilgili olmadığını, sadece bir bahçe ile ilgili olduğunu kararı inceleyen herkes net bir şekilde görebilir.

Bahçe ile ilgili alınmış bir kararı nasıl bir dükkana uyarlamak hukukla bağdaştıralabilir? Ayrıca İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri’nin 2005 yılında belediyede yaptıkları teftişteki kararlar söyleniyor.

O zaman sormazlar mı, 2005’te alınan bir kararı 2006’da değil de 2007 yılında neden uygulamadın diye? Sonuç olarak 17 yıldır kiracısı bulunduğum işyerime tekrar ihaleye girmem hukuken uygun mu?

Osman CANATAN

Biliyor musunuz

MUAMMER Oruç’un yeniden seçildiği Çankırı ANAVATAN İl Kongresini tüm yönetimiyle izleyen DYP’lilerin alkışla karşılandığını; Çankırılı olan ve Ağar tarafından DYP’ye bir süre önce transfer edilmek istenilen Anavatan Ankara eski İl başkanı Muharrem Soğuksu’nun konuşmasında "Ankara’da ki Çankırılara çağrıda bulunarak Melih Gökçek’e bundan sonra oy vermemelerini isteyip, "Namerdin ayak basamadığı yarenler diyarına, yolsuzlukları sokanlardan hesap soracağız" dediğini... İZMİR Selçuk İlçesinde oluşturulan ’Bülent Ecevit Hatıra Ormanı’nı, fidan dikerek açılışını yapan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in "Bu yıl AKP’den kurtuluş yılımız olacak" dediğini...

Cumhurbaşkanının namazından size ne sayın Erkan Mumcu!..

SAYIN Erkan Mumcu... Televizyonda sözlerinizi dehşet içinde izledim.

Sn. Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer’i eleştirmek için bulduğunuz konu gerçekten enteresan.

Neymiş, "Sn. Cumhurbaşkanı Ali Dinçer’in cenaze namazına katılmamış da, katılsaymış, laiklik elden gitmezmiş."

Sn. Mumcu... Cumhurbaşkanı’nı dahi namaz kılmıyor diye eleştiren zatıaliniz, yarın es kazara Başbakan olsanız, namazını kılmayan, ya da size göre İslamın gereklerinden herhangi birini yerine getirmeyen sokaktaki vatandaşa neler yapmazsınız.

Bakın Sn. Mumcu, Malatya’daki vahşetin arkasındaki zihniyete, sizin güleç yüzünüzle maskelediğiniz bu tehlikeli zihniyeti göreceksiniz.

Kenan IŞIK-ANKARA

Bonozedeler

YILBAŞINDAN bu yana AKP iktidarı, 10 gün ara ile "Bonozedelere ödemeler yapılacak" diye sürekli demeç veriyor.

Ama ortada ne folluk var ne yumurta!

AKP ne yapmak istiyor? İşlerine gelen ve kendi çıkarları veya seçim yatırımı olabilecek çifçi borçlarını erteleme, bilmem neyi destekleme vb. gibi seçim yatırımları olabilecek uygulamalar AKP’ce sessiz sedasız bir hafta içinde sonuçlanırken bonozedeler üzerinden oynanan oyunların sebebi ne olabilir?

Mehmet ÇEKMEZ-

BURSA
Yazarın Tüm Yazıları