Siyasette ‘Erzurum Üslubu’ Vurgusu...

Güncelleme Tarihi:

Siyasette ‘Erzurum Üslubu’ Vurgusu...
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2015 16:11

ERZURUM’UN TÜM SOSYAL VE EKONOMİK OLGULARDA OLDUĞU GİBİ KENDİ TARZ VE ÜSLUBUNU ORTAYA KOYMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEYEN AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ ADAYI VE DOĞU ANADOLU BASIN KONSEYİ(DABKON) YÜKSEK İSTİŞARE KURULU BAŞKANI İBRAHİM AYDEMİR, AYNI YAKLAŞIMIN SİYASETTE DE GÖSTERİLMESİ GEREKTİĞİNİ KAYDETTİ. AYDEMİR, ‘ERZURUM ÜZERİNDEN SİYASETLE DEĞİL, SİYASETTE ERZURUM MEŞREP VE FARKINDALIĞIYLA ÖNE ÇIKMALIYIZ’ DEDİ.

Erzurum’un tüm sosyal ve ekonomik olgularda olduğu gibi kendi tarz ve üslubunu ortaya koyması gerektiğini söyleyen AK Parti Erzurum Milletvekili adayı ve Doğu Anadolu Basın Konseyi(DABKON) Yüksek istişare Kurulu Başkanı İbrahim Aydemir, aynı yaklaşımın siyasette de gösterilmesi gerektiğini kaydetti. Aydemir, ‘Erzurum üzerinden siyasetle değil, siyasette Erzurum meşrep ve farkındalığıyla öne çıkmalıyız’ dedi.
ERZURUM’UN BEŞERİ DEĞERLERİ
Erzurum’un yetiştirdiği beşeri değerleriyle Türk Siyasi hayatına damga vurduğuna dikkat çeken Aydemir, ‘Hüseyin Avni Ulaş, Rıfkı Salim Burçak gibi siyasi değerlerimizin açtığı çığırda ilerlemeli, Erzurum’a özgün bu siyasi üslubu yaşatmalı ve siyasette bir Erzurum duruşunun temsilcisi olmalıyız’ diye konuştu.
ERZURUM’U DİRİ TUTMAK
İllerin ekonomik güçlerinden çok beşeri değerleriyle öne çıktığı ve tarihin de o illeri beşeri değerleriyle kaydettiğine dikkat çeken Aydemir, Erzurum’un Türk Siyasetindeki damgasını diri tutmak ve korumak gerektiğini vurguladı. Aydemir, Erzurum’u temsil eden her siyasinin aynı zamanda ilin ruh ve değerlerini ifade ettiğini, gerek TBMM ve gerekse diğer mahfelerde siyaset edenlerin, aynı zamanda Erzurum’un kanaat önderlerinin kaydettiği ufuk ve dikkat topladığı terbiyenin temsilcisi olmak zorunda olduğunu belirtti. Aydemir, ‘Şükür ki, bugüne dek bu ili temsil edenler de bu dikkat ve özeni en mükemmel şekilde göstermişlerdir.”dedi
ERZURUM, DEĞER, TERBİYE VE DİKKATLERİ
‘İli temsil edenler Erzurum değer, terbiye ve dikkatlerinden bağımsız değildir’ diyen Aydemir, ‘Hepimiz faniyiz. Kalacak olan ilimiz ve değerlerimizdir. Amacı hizmet olan siyasette de bu iki kıymetimizi özenli tarz ve dikkatte korumalı, geçmişte Erzurum’u temsil eden büyüklerimizin üslubunu yaşatmalıyız. Daha Türkçesi Erzurum adına siyaset ederken sıradan ve basma kalıp değil, il ruhunu ortaya koymalıyız’ dedi.
HÜSEYİN AVNİLER, RIFKI SALİM BURÇAKLAR..
Aydemir, ‘Dikkat edilirse, ilin taşrasında Erzurum denildiğinde tarif babında alacağınız cevapta vurgu önce dadaşlığı, sonra Nene Hatunları, Alvarlı Muhammed Lütfileri, Hüseyin Avnileri olmaktadır. Yani Erzurum önce beşeri değerleriyle ön plandadır. Bu, siyasette üzerine titreyeceğimiz ve dikkatli yürüyeceğimiz bir yol haritasıdır’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!