Siyasetin gölgesi tribüne düşmemeli

Gergin bir atmosferde girilen seçim sürecinde, milyonlarca taraftara sahip büyük kulüplerimizin başkan ve sporcularının Başbakan’la veya diğer siyasilerle yapacakları görüşmelerin, spekülasyonları peşi sıra getireceğini bilmeleri gerekir.

Haberin Devamı

-  Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Başbakan’ın, Aziz Yıldırım ile Alex’i kabul etmesine ve Bucaspor maçının hakemi Bünyamin Gezer’in polis memuru olmasına gönderme yapıp, “Bu süreçten bir devlet memurunun etkilenmemesini beklemek ne kadar doğru” dedi. Şakar haklı mı?
Bu iddiayı dile getiren Nevzat Şakar, kendi başkanı Sadri Şener’in Başbakan Tayyip Erdoğan’ı ziyaretinden sonra acaba ne diyecek, doğrusu çok merak ediyorum!.. Ayrıca bu konuşmasıyla, bu hafta Trabzonspor’un Gaziantepspor’la yapacağı maçın hakemini de şaibe altında bıraktığını fark etmiş olmasını da diliyorum!..
Gergin bir atmosferde girilen seçim sürecinde, milyonlarca taraftara sahip büyük kulüplerimizin başkan ve sporcularının Başbakan’la veya diğer siyasi parti liderleriyle yapacakları görüşmelerin, spekülasyonları peşi sıra getireceğini, hatta tepki çekeceğini bilmeleri gerekir. Çünkü taraftar kitlesi, siyasi görüş açısından homojen bir kitle değil. Taraftarlar arasında AKP’yi destekleyenler olabileceği gibi, bu partiye hiçbir zaman oy vermeyecekler de bulunabilir.
Nitekim Fenerbahçe seyircisi, geçmişte dönemin başbakanı Mesut Yılmaz’a olan tepkisini, “Sandıkta görüşürüz Mesut Bey!” pankartıyla göstermişti. Yeni pankartların açılmaması için, siyasetin gölgesinin tribünlere düşmemesi gerekir!

Haberin Devamı

Gol yoksa forma da yok alkış da

-  Güiza’nın, Bucaspor maçında attığı golden sonra döktüğü gözyaşları bizi futbolun sıradan çekişmelerinden çıkarıp, futbolcuların da bir insan olduğunu gösterdi. Ne dersiniz haksız mıyız?
Güiza’yı gözyaşları içinde seyrederken benim de gözlerim yaşardı. Demek ki yaşadığı süreci hak etmediğini düşünüyor ve talihsizliklere isyan ediyor. Ayrıca iyi bir insan olduğundan da kuşku duymuyorum. Ama neylersiniz ki futbol kamuoyu, bir golcüyü iyi insan olup olmadığından çok, attığı gollere göre değerlendiriyor. Gol yoksa forma da yok, alkış ve para da yok! Dileriz Bucaspor’a attığı gol, iyi insan Güiza’nın kariyerinde de başarılı ve mutlu bir sürecin başlangıcı olur!

Birincilik ipini Fener göğüsler

Haberin Devamı

-  F.Bahçe gibi şampiyonluğa oynayan bir takımın Gaziantepspor’un ardından Bucaspor’u da zar zor yenmesi sizin tahmin ettiğiniz bir durum muydu?
Bu stresi taşıyabilmek ve her maçta aynı performansı sergileyebilmek çok zor. Artık oyundan çok skorun önemli olduğu kritik bir sürece girildi. Aylar öncesinde de söylediğim gibi, birincilik ipini F.Bahçe’nin göğüsleyeceğine inanıyorum. Aksi sürpriz olur!

F.Bahçe, penaltı olmasa da kazanırdı

-  Bucaspor-Fenerbahçe maçında hakem Bünyamin Gezer’in verdiği penaltı pozisyonu çok konuşuldu. Sizce o karar sonuca etki etti mi?
Dünyanın en iyi hakemi ünvanını taşıyan Marcus Merk’e göre, pozisyon penaltı değildi. Ancak Merk, maçın genelinde iyi bir yönetim sergileyen Bünyamin Gezer’in bu karar nedeniyle eleştirilmemesi gerektiğini de söyledi. Hakemlerin hata yapabileceklerini, hatta bunların maçın kaderini etkileyebileceğini kabul etmemiz gerekir. Geçen hafta bu köşede Hüseyin Göcek’i sert dille eleştirdik. Çünkü Göcek, bir iki pozisyonda değil tüm maç boyunca kritik durumlarda hep yanlış kararlar verdi. Ayrıca Bünyamin Gezer’in çaldığı penaltı düdüğünün maçın seyrini değiştirdiğini düşünmüyorum. Bucasporlu futbolcular ve teknik adamlar da aynı kanıda olmalılar ki, karşılaşmadan sonra, hakem hakkında atıp tutmadılar!.. Ayrıca Bucaspor’un ligdeki seyir defterini inceleyenler, bu takımın gol attığı gibi, defanstaki zaafları nedeniyle kolayca gol yediğini de göreceklerdir. Eğer penaltı verilmemiş olsaydı bile, maçın ikinci yarısında kazanmak için oynayan ve hırslanan Fenerbahçe, mutlaka sahadan galip ayrılırdı.

Haberin Devamı

Emenike-Toraman mücadelesi ders olmalı

-  Sezonun sonları yaklaştıkça transfer dedikoduları çoğalmaya başladı. Bu bağlamda, bu sezon en çok dikkat çeken yerli ve yabancı futbolcularını sayabilir misiniz?
Arda Turan Avrupa’ya gitmek istediği için onu değerlendirme dışı bırakıyorum. Selçuk İnan, transfer piyasasının banko bir numarasıdır. O, aynı zamanda Türkiye’nin en iyi futbolcusu... Burak Yılmaz da bu sezon gösterdiği başarılı performansla Türk futbolunun yıldızları arasındaki yerini aldı. Ancak hala geliştirmesi gereken yanları var. Fenerbahçe’nin ikinci yarıdaki başarısında Gökhan Gönül’ün büyük payı olduğunu unutmamak gerekir. Gökhan, Avrupa’nın her takımında oynayabilecek klasta bir futbolcu. Gaziantepsporlu Cenk Tosun’la, Eskişehirsporlu Sezer’i de parıldayan isimler arasında sayabiliriz...
Yabancılardan Karabüksporlu Emenike, hayranlıkla seyrettiğim bir futbolcu. Beşiktaş’la İstanbul’da oynadıkları karşılaşmada İbrahim Toraman gibi deneyimli bir futbolcuyu çaresiz bıraktığı pozisyonlar, antrenmanlarda ders olarak gösterilmeli! Trabzonsporlu Jaja da büyük yetenek... Ancak bu sıralamayı, başarıyı ölçü alarak yaptım. Sözleşmelerinin transferlere izin verip vermeyeceğini bilmiyorum.

Haberin Devamı

Kasten kart görmek, etik değil

-  Bazı futbolcuların maçlarda kasten ikinci sarı kartı görüp kendilerini attırmaları neredeyse bir moda oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Sportmenliğe yakışmayan her türlü davranışı etik dışı buluyor ve onaylamıyorum... Etik olmayan davranışların moda haline gelmesini de şaşkınlıkla karşılıyorum!..

Yazarın Tüm Yazıları