Sivas'ta Muharrem iftarı

Güncelleme Tarihi:

Sivasta Muharrem iftarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 20:12

- Sivas Valisi Barut: "Bir daha Kerbela'lar olmaması için, bir daha da zulümlerin yeryüzünde olmaması için çalışmamız gerekiyor. İslam kelimesi barıştan gelir. Hiçbir zaman İslam'la kan bir araya gelen kelimeler, kavramlar değildir" - Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Akyıldız: "Bu ay oruç ayıdır, bu ay matem ayıdır, bu ayda mümin canlar oruç ve matem tutarak ibadetlerini yerine getirirler"

Haberin Devamı

SİVAS (AA) - Sivas Cem Vakfı, Muharrem ayı dolayısıyla iftar verdi.

Sivas Cemevinde verilen iftarda davetlilere, yayla çorbası, kuru fasulye, bulgur pilavı ve helva ikram edildi. Masalarda su olmaması dikkati çekerken, su yerine davetlilere ayran verildi. Cemevi dedesinin yaptığı duayla oruçlar açıldı.

Sivas Valisi Alim Barut, iftarın ardından yaptığı konuşmada, "Muharrem ayı insanlığın atasını Hazreti Adem'in tövbesinin kabul edildiği, insanların ikinci atası sayılan Hazreti Nuh'un sıkıntılı dönemden kurtulduğu aydır" dedi.

Muharrem ayının ehli beytin, Hazreti Hüseyin'in, Hazreti Fatma'nın, Hazreti Ali'nin Kerbela'da şehit edildiği ayın olduğunu anımsatan Barut, şunları kaydetti:

"Muharrem ayı insanlık tarihinde bir kurtuluş, acılardan feraha ulaşılan bir aydır. Günümüzde olaylardan ders almadığımız için bunlardan ibret almadığımız için maalesef dünyada insanlık adına insanlığa yakışmayan bir sürü vahşet oluyor. Demek ki biz Kerbela'dan ders almamışız, biz tüm peygamberler zincirinden ders almamışız. Yapmamız gereken onları rahmetle, şükranla anacağız ama bir daha Kerbela'lar olmaması için, bir daha da zulümlerin yeryüzünde olmaması için çalışmamız gerekiyor. İslam kelimesi barıştan gelir. Hiçbir zaman İslam ile kan bir araya gelen kelimeler, kavramlar değildir. Bugün de bu Muharrem ayından feyiz alarak insanlığın huzura ve refaha kavuşması için bize düşen neyse onları yapmamız gerekir."

Haberin Devamı

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldız da Muharrem ayının Aleviler için çok önemli olduğunu belirterek, "Bu ay oruç ayıdır, bu ay matem ayıdır, bu ayda mümin canlar oruç ve matem tutarak ibadetlerini yerine getirirler" dedi.

Bir Muharrem ayına kavuşmanın ve ibadet yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Akyıldız, Muharrem ayının önemine vurgu yaptı.

Yasin-i Şerif'in okunduğu iftar programında, matem cemi ile devam etti.

İftara, Vali Yardımcıları Ömer Kalaylı, Mehmet Şerif Olcaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, protokol üyeleri ve alevi vatandaşlar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!