Sivas'ta kadına şiddet protesto edildi

Güncelleme Tarihi:

Sivasta kadına şiddet protesto edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 17:10

Sivas'ta kadına şiddet protesto edildi

Haberin Devamı

Gökhan CEYLAN/SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle kent meydanında stant açılarak şiddeti protesto etmek için mor balonlara beyaz boyayla el baskısı yapıldı. Kentte faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşları da basın açıklaması yaparak kadına yönelik şiddetin son bulmasını istedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde düzenlenen programa Sivas Valisi Davut Gül'ün eşi Gülden Gül ile birlikte çok sayıda kadın katıldı. Program kapsamında stant açılarak, vatandaşlara kadına yönelik şiddetle ilgili broşür dağıtıldı. Daha sonra 'Kadına Yönelik Şiddete Hayır' temasından yola çıkarak kadınlar tarafından mor renkteki balonların üzerine ve siyah panoya 'şiddete hayır' demek için beyaz boya ile el baskısı yapıldı. Burada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü adına konuşan psikolog Döndü Kuzu, kadına yönelik şiddetin en büyük hak ihlali olduğunu belirterek, "Şiddet sadece temel hakların ihlali olmayıp kadınların fiziksel ve ruhsal sağlıklarını olumsuz etkilemekte, kadın ve erkek arasındaki fiili eşitsizliği derinleştirmekte, her alanda yaşama katılma haklarını ve becerisini ihlal etmektedir. Diğer yandan kadına yönelik şiddet ayrımcılığı ve eşitsizliği sürekli hale getirmekte olup kadının hayatının denetlenmesinde başvurulan evrensel bir baskı sonucudur" dedi.
Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Sultan Şahin de konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyerek kadına yönelik şiddetin son bulmasını istedi. Kadınlar günlük yaşamda sürekli olarak cinsel, psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldığını ifade eden Şahin, "Kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze ve her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Eşit ve özgür bir ülkede yaşayabilmek için, emeğimizden, bedenimizden, kimliğimizden elini çekmeyen iktidarlara karşı, eşit ve özgür yarınlar mücadelemizi, örgütlülüğümüzden aldığımız güç ve cesaretle devam ettireceğiz" dedi.
Cumhuriyet Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Orhan da dernek binasında düzenlediği toplantıda, kadına yönelik şiddete tepki göstererek, "Dünyanın dört bir tarafında olduğu gibi Türkiye'de de kadınların en az 3'te biri aile içi fiziksel şiddete maruz kalıyor. Bizler dünya nüfusunun yarısını oluşturuyoruz. Her türlü şiddetten arındırılmış ortamda, eşit ve özgür yurttaşlar olarak yaşamak ve çalışmak istiyoruz. Hiçbir gelenek, görenek, ideoloji bizlerin töre ve namus adına öldürülmemize haklı sebep olarak gösterilemez" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!