Sivasspor - Beşiktaş maçından notlar

Güncelleme Tarihi:

Sivasspor - Beşiktaş maçından notlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2009 19:49

Turkcell Süper Lig'in 25. haftasında lider Sivasspor, sahasında lig ikincisi Beşiktaş'ı konuk etti. Ligde şampiyonluk yarışı açısından büyük önem taşıyan ve sonucu futbol kamuoyu tarafından merakla beklenen maça, futbolseverler yoğun ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

Maç öncesinde Sivas'ta coşku hakimdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren kent meydanı ve çevresinde toplanan Sivassporlu taraftarlar davul-zurna eşliğinde eğlenerek stadın yolunu tuttu. Taraftarlar, araçlarla şehir turu attıktan sonra stadyuma geldi.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz da Sivas Atlı Spor ve Cirit Kulübü sporcularıyla birlikte, valilik önünden maçın oynanacağı stada kadar atla gitti. Taraftarlar, Dalmaz ve beraberindekilere yoğun ilgi gösterdi.

Maç öncesinde stat çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Bileti olmayan taraftarlar, stat çevresindeki arama noktalarından içeriye alınmadı. Taraftarlar, arandıktan sonra stada alındı. Stadın kapıları taraftarlara maçtan yaklaşık 2,5 saat önce açıldı.

Maçı izlemek üzere İstanbul ve diğer illerden hava ve kara yoluyla Sivas'a gelen Beşiktaşlı taraftarlar, Taşlıdere mevkisindeki bir tesiste bekletildikten sonra toplu bir şekilde otobüslerle çevik kuvvet ekipleri eşliğinde stada getirildi. Konuk seyirciler de stadın girişinde arandıktan sonra tribünlere alındı. Maçta çok sayıda polis ve özel güvenlik ekibi görev aldı.

MAÇA YOĞUN İLGİ

VIP tribünü biletlerinin 100, maraton tribünü ve Beşiktaş tribünü biletlerinin 20, kapalı yanı tribünü biletlerinin 15, kale arkası tribünü biletlerinin ise 10 TL'den satıldığı maça, futbolseverler yoğun ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

Maçı izlemek üzere, Sivas'ın yanı sıra başta Tokat, Kayseri olmak üzere çevre illerden ve İstanbul'dan çok sayıda futbolsever 4 Eylül Stadı'na akın etti.

Sivasspor'un taraftarları tribünlerdeki yerlerini alırken, Beşiktaşlı taraftarlar da takımlarını bu zorlu deplasmanda yalnız bırakmadı. Havuz tarafı kale arkası tribünü ile kapalı yanı tribünü arasındaki bölümde yerini alan 800 civarındaki Beşiktaş taraftarı, takımlarına sevgi gösterisinde bulundu.

Tribünler, her iki takım taraftarları arasında güvenlik amacıyla bırakılan küçük bir bölüm dışında tamamen doldu.

Stada, önce konuk ekip Beşiktaş geldi. Beşiktaş takımı, konakladığı otelden geniş güvenlik önlemleri altında stada geldi. Sahaya giren siyah-beyazlı takımın futbolcuları ve teknik heyeti, saha zeminini kontrol etti. Beşiktaş'ın Sivas'a geldiği 19 mart perşembe günü kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle yer yer kar tabakasıyla kaplanan zeminin futbol oynayamaya elverişli olduğu, sahada kar ve buz tabakasının olmadığı gözlendi. Maç saatinde hava sıcaklığı stadın skor tabelasına 3 derece olarak yansıdı.

Haberin Devamı

Maç öncesinde, her iki takım taraftarları da futbolcuları tribünlere çağırarak sevgi gösterisinde bulundu. Her iki takımın futbolcuları da maçtan önce birbirlerine başarı diledi. Sivassporlu taraftarlar “Bu sene şampiyon Anadolu'dan” şeklinde tezahürat yaptı.

Stat hoparlöründen, ligde zirve mücadelesi veren takımlardan Fenerbahçe'nin dün, Trabzonspor'un ise bugün yenildiği anımsatılarak, taraftarlardan Sivasspor'a bu zorlu maçta çok iyi destek vermeleri istendi. Sivaslı futbolseverler, “Şampiyon Sivasspor” tezahüratı yaptı.

MAÇI 150 BASIN MENSUBU TAKİP ETTİ

Maçı Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Öner, bazı milletvekilleri ve her iki takımın yöneticileri ile il protokolü birlikte izledi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ise maçı protokol tribününün kapalı bölümünde izledi.

Haberin Devamı

Karşılaşmayı, ulusal ve yerel basın kuruluşlarından toplam 150 basın mensubu takip etti. Maçta, televizyonların canlı yayın ekiplerinde görev alan çok sayıda kameraman ve teknik personel de görev yaptı.

Bu arada, maç öncesinde 4 Eylül Spor Kompleksi dış sahada PAF takımları arasında oynanan maçı Sivasspor 3-2 kazandı.

BEŞİKTAŞ'TA EKSİKLER

Konuk ekip Beşiktaş, Sivasspor karşısına sakatlığı nedeniyle Almanya'da tedavi olan Gökhan Zan ile sağ arka adalesinde gerilme olan kaleci Korcan Çelikay, hafta içinde takımla çalışmalara başlayan ancak tam hazır olmayan Aydın Karabulut ve devre arasında transfer edilen Erkan Zengin'den yoksun bir kadroyla çıktı.

Haberin Devamı

Teknik direktör Mustafa Denizli, sol arka adalesinde ağrıları bulunduğu için takımla birlikte sadece İstanbul'daki son idmanda yer alan Arjantinli oyuncu Matiash Delgado'yu yedekler arasında bekletti. Denizli, Delgado'nun yanı sıra Mert Nobre, Cisse, Uğur İnceman, Serdar Özkan, Serdar Kurtuluş ve kaleci Hakan Arıkan'ı da yedek soyundurdu.

Gökhan Zan'ın yokluğunda İbrahim Toraman ve Sivok ikilisi savunmanın göbeğinde görev yaptı. Denizli, forvette ise Bobo-Holosko ikilisine şans verdi. Bu ikiliye destek olarak da Yusuf Şimşek'e forvet arkasında görev verdi.

Delgodo ve Nobre'nin yedek soyunması üzerine Beşiktaş'ta sahaya Tello kaptan olarak çıktı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Nobre, Cisse ve Serdar Özkan ve Tello sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Siyah-beyazlı ekipte bu 6 oyuncudan bu maçta sarı kart görenler, ligin 26. haftasındaki Kayserispor ile oynanacak maçta cezalı duruma düşecek.

BEŞİKTAŞ LİDERLİK PEŞİNDE

Beşiktaş, lig tarihinde deplasmanda yaptığı 3 maçta da yenmeyi başardığı Sivasspor'u yine mağlup ederek, hem rakibinden liderliği devralmayı, hem Sivasspor'a karşı ikili averajda üstünlük kurmayı, hem de zirvedeki takımlara karşı bu sezon ilk lig galibiyetini almayı hedefliyor.

SİVASSPOR'DA HAYRETTİN, ONUR VE FARUK YOK

Ev sahibi Sivasspor'da ise sakatlıktan yeni kurtulan sol bek oyuncuları Hayrettin Yerlikaya ve Faruk Bayar, takımla hafta içi idmanlara çıkmalarına rağmen tam hazır olmadıkları için teknik direktör Bülent Uygun tarafından maç kadrosuna dahil edilmedi.

Sivasspor'da Hayrettin ve Faruk'un yanı sıra sakatlığı süren orta saha oyuncusu Onur Tuncer de bu zorlu maçta forma giyemedi.

Hayrettin ve Faruk'un yokluğunda sol bekte son haftalarda olduğu gibi yine Murat Sözgelmez'e şans veren Uygun, sağ bekte ise Abdurrahman Dereli'nin yerine Kanfory Sylla'yı görevlendirdi.

Uygun, golcüler Kamanan ve Balili ile Mohammed Ali, Abdurrahman Dereli, Diallo, genç oyuncu Ümit Çalışkan ve kaleci Akın Vardar'ı yedek soyundurdu.
Mehmet Yıldız'ı tek forvet oynatan Uygun, Tum, Musa, Murat Erdoğan ve Sezer'i de Mehmet'e yakın oynattı.

BÜLENT UYGUN TRİBÜNDE

Ligin 23. haftasında Sivas'ta oynanan Sivasspor-Ankaraspor maçındaki sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 4 resmi müsabakadan men cezası alan ve cezası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nca 2 gün önce onanan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, geçen haftaki Ankaragücü maçında olduğu gibi bu haftada karşılaşmayı tribünden izledi. Uygun'un yokluğunda takımın başında yardımcı antrenörler Esat Karaberberoğlu ve Sefer Yılmaz bulundu.

Bu arada, Sivassporlu futbolcular, maç öncesi kapalı tribünün önüne gelerek teknik direktörleri Bülent Uygun'a galibiyet sözü verdi.

SİVASSPOR EVİNDE SİFTAH PEŞİNDE

Sivasspor ile Beşiktaş bu maçla birlikte ligde 8. kez karşı karşıya geldi. İki takım arasındaki rekabette, bugüne dek yapılan 7 maçın 3'ünden Sivasspor, 3'ünden ise Beşiktaş galip ayrılırken, 1 maç eşitlikle sona ermişti. Her iki takım da galibiyetlerini rakip sahada elde etmişti.

Ev sahibi Sivasspor, bu zorlu maçta Beşiktaş'ı yenerek rakibine karşı iç sahadaki ilk galibiyetine imza atmayı, hem sahasındaki 12 maçlık yenilmezlik serisini sürdürmeyi, hemde şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etmeyi hedefliyor.

SİVASSPOR EVİNDE 321 GÜNDÜR YENİLMİYOR

Sahasında en son geçen sezonun 33. haftasında 4 Mayıs 2008 günü Galatasaray'a 5-3 yenilen Sivasspor, mağlubiyetten bugüne kadar geçen 321 günde ligde sahasında yaptığı 12 maçta yenilgi yüzü görmedi.

Sahasında Bursaspor, Fenerbahçe, Ankaragücü, Denizlispor, Konyaspor, Gaziantepspor, Hacettepe, Galatasaray, Kocaelispor ve Eskişehirspor'u mağlup etmeyi başaran Sivasspor, Kayserispor ve Ankaraspor ile berabere kaldı.

Yiğidolar, bu maçı da kayıpsız geçerek iç sahadaki yenilmezlik serisini 13 maça çıkarmak istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!