Sivasspor 9 yeni isimle ilgileniyor

Güncelleme Tarihi:

Sivasspor 9 yeni isimle ilgileniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2009 15:13

Futbolda 2008-2009 sezonunu şampiyon Beşiktaş'ın ardından ikinci sırada tamamlayarak Türkiye'yi Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarına katılma hakkını kazanan Sivasspor, kadrosunu güçlendirmek için transfer çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Ön eleme maçlarını geçerek Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmayı hedefleyen Sivasspor, teknik direktör Bülent Uygun ve ekibinin beğendiği, yurt içi ve yurt dışından transfer listesinde yer alan isimlerle ve kulüpleriyle görüşmeler yapıyor.

Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ve teknik direktör Bülent Uygun'un koordinesinde yapılan transfer çalışmalarında, hem transfer edilecek futbolcunun takıma sağlayacağı katkı, hem kulübün bütçesi ve kadroda yer alan futbolcular arasında fiyat dengesi göz önünde tutuluyor.
Geçen sezonki kadrosunun büyük bir bölümü koruyan Yiğidolar, bünyesine katacağı yerli ve yabancı isimlerle Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları ve yeni sezon öncesinde güçlü bir kadro oluşturmayı planlıyor.

Transferde Avrupa tecrübesi bulunan yıldız isimlerin yanı sıra genç ve gelecek vaat eden oyunculara da yönelen kırmızı-beyazlı ekip, önümüzdeki sezon hem Şampiyonlar Ligi'nde hem de Turkcell Süper Lig'de başarılı olmayı hedefliyor.

KADROYA 9 YENİ İSİM DAHA KATMA PLANI

Başarılı savunma oyuncusu Fabio Alves Da Silva Bilica'yı Fenerbahçe'ye verip sarı-lacivertli ekipten genç stoper Yasin Çakmak'ı alan Sivasspor, önümüzdeki günlerde de yeni transferleri yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Türkiye'den ve yurt dışından bazı isimlerle görüşen Sivasspor yönetimi ve teknik heyeti, 3 yıllık sözleşme imzalayan eski Fenerbahçeli Yasin Çakmak'ın ardından 4'ü yabancı, 5'i ise yerli olmak üzere 9 yeni ismi daha kadroya katmayı planlıyor.

GÖRÜŞÜLEN İSİMLERDEN BAZILARI

Bu isimler arasında, Fransa'nın Lorient takımında forma giyen Tunuslu orta saha oyuncusu Hamed Namouchi (25), Fransa'nın Olimpik Marsilya takımında oynayan Arjantinli stoper Renato Civelli (25), Belçika'nın Standart Liege'de forma giyen ABD vatandaşı Oguchialu Jacob Onyewu (27) ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da forma giyen genç oyuncu Erman Kılıç bulunuyor.

Kırmızı-beyazlı ekibin prensipte anlaştığı Tunuslu oyun kurucu Namouchi'nin önümüzdeki Perşembe günü İstanbul'a gelerek sağlık kontrolünden geçeceği öğrenildi. Tunuslu oyuncunun Sivasspor ile sözleşme imzalaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Bilica'nın Fenerbahçe'ye transferinin ardından stoper mevkisine yeni isimler arayan Sivasspor'un, Olympique Marsilya'nın stoperi Civelli veya Onyewu'dan birini kadrosuna katmak istediği, bu iki oyuncu ile görüşmelerin sürdüğü, futbolcuların Sivasspor'a transferleri konusunda ikna edilmeye çalışıldığı öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 26 yaşındaki orta saha oyuncusu Erman Kılıç'ın transferi için de İstanbul ekibiyle görüşmelerin yapıldığı, görüşmelerin olumlu geçtiği, büyük bir ihtimalle Erman'ın Sivasspor'a transfer olacağı belirtildi. İstanbul ekibinin bu oyuncuya karşılık Sivasspor'dan Kamerunlu forvet Herve Germain Tum ve Gineli orta saha oyuncusu Kanfory Sylla'yı istediği öğrenildi. Ayrıca İstanbul ekibinin Erman'a karşılık Tum ve Sylla'yı aldıktan sonra Sivasspor'a bir miktar para vereceği ifade edildi.

Haberin Devamı

Öte yandan, kırmızı-beyazlı ekipten Bilica'dan sonra Brezilyalı orta saha oyuncusu Sergio Oliveira ve tecrübeli oyuncu Mohammed Ali Kurtuluş'un da ayrılacağı öğrenildi. Sergio'nun Azerbaycan'ın İnter Bakü takımına transfer olduğu, Mohammed Ali'nin ise yurt içi ve yurt dışından gelen tekliflere göre kararını vereceği belirtildi.

TEKNİK DİREKTÖR UYGUN

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem Şampiyonlar Ligi'nde, hem de ligde başarılı olacak bir Sivasspor takımı oluşturmak için gayret sarf ettiklerini söyledi.

Transfer politikalarına değinen Uygun, “Hem Sivasspor'un geleceğine, hem de şimdiki başarısına endeksli bir transfer politikası izleniyor” dedi.

Haberin Devamı

Takımın mevcut kadrosunu büyük ölçüde koruduklarını, Fenerbahçe'den stoper Yasin Çakmak'ı kadrolarına kattıklarını belirten Uygun, “Transfer çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Bunun ilk ayağı Yasin ile başladı. Takıma 4 yabancı oyuncu katılacak. Bunlarla ilgili çalışmalar gizli bir şekilde yürütülüyor. Türkiye'den de takıma hem genç, hem de yetenekli olan 5 arkadaş daha katılacak” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Erman Kılıç ve Tunuslu Namochi'nin transferleri ile ilgili gelişmeleri de doğrulayan Uygun, Marsilya'nın stoperi Civelli ve Standart Liege'nin stoperi Onyewu ile de ilgilendiklerini kaydetti.

NAMOCHİ, ONYEWU VE CİVELLİ KİMDİR?

Fransa'nın Lorient takımında forma giyen Tunuslu Hamed Namochi, orta alanda görev yapıyor. Tunus milli takımının formasını da giyen Namochi, İskoçya'nın Glasgow Rangers ve Fransa'nın Cannes takımlarının da formasını giydi.

Haberin Devamı

Standart Liege'nin tecrübeli stoperi Onyewu, 1 metre 92 santimetre boyunda. Geçen sezon forma giydiği 32 maçta 3 gol atarak takımı Standart Liege'nin şampiyon olmasında pay sahibi olan ABD vatandaşı Onyewu, birçok kez ABD milli takım formasını da giydi.

Belçika pasaportuna da sahip olan Onyewu'nun Standart Liege ile olan sözleşmesinin 30 Haziran 2009'da biteceği öğrenildi.

Olimpik Marsilya'nın Arjantinli stoperi Renato Civelli, 1 metre 91 santimetre boyunda. Geçen sezon Arjantin'in Gimnisia takımında kiralık olarak forma giydiği öğrenilen Civelli'nin bonservisinin elinde olduğu, menajeriyle görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!