Sivasspor 3 - 0 Beşiktaş

Güncelleme Tarihi:

Sivasspor 3 - 0 Beşiktaş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2014 17:54

Şampiyonlar Ligi'ne direk katılma mücadelesinde haftaya Galatasaray'ın 2 puan önünde giren Beşiktaş, Sivas deplasmanında Yiğido'ya 3-0 mağlup olarakbitime 3 hafta kala avantajı rakibine kaptırdı. Sivasspor'u galibiyete taşıyan golleri Aatıf (2) ve Utaka kaydetti.

Haberin Devamı

KARŞILAŞMANIN CANLI ANLATIMI

Stat:
Sivas 4 Eylül
Hakemler: Mete Kalkavan, Kemal Yılmaz, Ceyhun Sesigüzel
Sivasspor: Korcan Çelikay (Dk. 20 Nihat Şahin), Cicinho, Da Costa, Ümit Kurt, Ziya Erdal, Kadir Bekmezci, Aydın Karabulut, Burhan Eşer, Taouil (Dk. 86 Hakan Arslan), Chahechouhe (Dk. 89 Oldoni), Utaka
Beşiktaş: Tolga Zengin, Necip Uysal, Franco, Dany, Uğur Boral, Serdar Kurtuluş (Dk. 63 Gökhan Töre), Hutchinson, Olcay Şahan (Dk. 75 Kerim Frei Koyunlu), Oğuzhan Özyakup, Mustafa Pektemek, Almeida
Sarı kartlar: Dk. 43 Utaka, Dk. 73 Burhan (Sivasspor), Dk. 72 Uğur (Beşiktaş)
Goller: Dk. 56 Utaka, Dk. 70 ve 82 Chahechouhe (Sivasspor)

KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
-Sivas'ta karşılaşmanın son düdüğü geldi.
-GOL...82. dakikada Utaka bomboş pozisyonda rakip ceza sahasına girdi. Uygun pozisyonda gelen Aatıf'a pasını çıkarttı ve bu oyuncu da kolay bir şekilde golü buldu.
-GOL... 70. dakikada Aatıf zor pozisyonda çaprazdan vurdu. Uğur'a çarpan top Tolga'yı da yanılttı ve ağlarla buluştu.
-GOL...56. dakikada Aydın pasını Utaka ile buluşturdu. Utaka topla buluştuktan sonra plaseyle topu Beşiktaş kalesine gönderdi.
-Sivas'ta 2. yarı başladı.
-Sivas'ta ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.
-27. dakikada Burhan sağ kanattan geldi, ortasını yerden yaptı. Aatıf'dan önce penaltı noktasında Pedro topu kornere attı.
-19. dakikada Sivasspor kalecisi Korcan sağ dirseğinden sakatlanarak oyundan çıkıyor. Yerine Nihat giriyor.
-11. dakikada Oğuzhan'ın ceza sahası dışından vurduğu şutu Korcan sektirdi Almeida devamında vurdu Korcan bir kez daha başarılı bir kurtarış yaptı.
-Maça Beşiktaş başlıyor.


KARŞILAŞMADAN NOTLAR
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, karşılaşmayı Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ile yan yana oturarak şeref tribününden takip etti. Karşılaşmayı Sivas Valisi Alim Barut ve Belediye Başkanı Sami Aydın da izledi.

Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic cezalı Motta'nın yerine sol bekte Uğur Boral'a görev verdi. Stoperde Dany ve Franco görev yaparken, sağ bekte ise Serdar Kurtuluş şans buldu. Atiba ise orta alanda görev yaptı.
Fenerbahçe maçından sonra gittiği gece kulübünde silahlı saldırı sonucu yaralanan ancak taburcu olduktan sonra Beşiktaş'ın Sivas maçı kafilesine dahil edilen Gökhan Töre ise yedekler arasında yer aldı. Yedekler arasında genç oyuncular Furkan Yaman ve Tugay Kaya da yer aldı.

Sivasspor'da son antrenmanın ardından kasığında çekme hisseden Adem Koçak, maç kadrosuna dahil edilmedi.

Karşılaşma öncesinde bir araya gelen Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ile Sivasspor Teknik direktörü Roberto Carlos birbirlerine başarılar diledi.

Karşılaşmayı takip için yerel ve ulusal basından 71 gazeteci akreditasyon yaptırdı.

Passolig uygulaması nedeni ile Sivasspor-Beşiktaş maçına taraftarlar ilgi göstermedi. Daha önce kombine kartı alanlar maça gelirken, Sivasspor'un satışa çıkardığı 2 maçlık kombine kartlara da ilgi gösterilmediği görüldü. Karşılaşmayı 6 bin dolayında Sivasspor taraftarı izledi. Siyah beyazlı taraftarlar ise kale arkasındaki misafir tribününde yerine aldı. Yaklaşık 400 dolayında Beşiktaş taraftarı takımlarını destekledi.

Beşiktaş sahaya siyah formayla, Sivasspor ise kırmızı-beyaz çizgili formayla çıktı.

Siyah beyazlı taraftarlar maç öncesi takımı tribünlere çağırarak moral verdi.


KARŞILAŞMA ÖNCESİ...
55 puan ligde 2. sırada bulunan siyah beyazlılar 53 puanlı Galatasaray'ın önündeki 2 puanlık avantajını korumak için sahaya çıkıyor. Ancak siyah beyazlıların çok sayıda sakat ve cezalı oyuncusu bulunuyor. Beşiktaş'ta İsmail Köybaşı ve Motta kırmızı kart cezalısı, Veli Kavlak ve Jermaine Jones ise sarı kart cezalısı oldukları için bugün sahada yer almayacaklar. Ayrıca Ersan Gülüm, Tomas Sivok ve Muhammed Demirci gibi isimler de sakatlıkları sebebiyle kadroda yer almıyorlar.

Haberin Devamı

Ev sahibi Sivasspor ise 46 puanla 5. sırada bulunuyor ve Avrupa kupalarına gitme hesabı yapıyor. 30 karşılaşmada 53 gol atan Sivasspor kendi kalesinde ise 52 gol gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!