Sivas Yunanistan'a gidecek

Güncelleme Tarihi:

Sivas Yunanistana gidecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2011 00:00

Spor Toto Süper Lig'in 9 Eylül'e ertelenmesi ile yeniden program belirleyen Sivasspor, bu süreçte aldığı davet üzerine Yunanistan'a gidecek. Kırmızı beyazlılar burada 2 hazırlık maçı oynayacak.

Haberin Devamı

Lig hazırlıklarını Bolu kampı ile başlatan ve ardından çalışmaların ikinci etabını Avusturya'da tamamlayan Sivasspor, ligin ertelenmesiyle verilen iznin ardından bugün yeniden toplandı. Tesislerde basın toplantısı düzenleyen Teknik Direkter Rıza Çalımbay, Bolu ve Avusturya'da çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyledi. Oyuncuların hazırlık dönemindeki katılım ve isteklerinden memnun olduğunu dile getiren Çalımbay, kampta ülkelerin liglerinde üst düzeyde bulunan takımlar ile çok önemli maçlar oynadıklarını ve burada iyi oyun sergilediklerini dile getirdi.

Ligin ertelenmesinin özellikle takıma yeni katılan isimler için faydalı olduğunu belirten Çalımbay, "Bu oyuncularımızın takıma uyum süreci ve burada düzenlerini oluşturmaları bakımından iyi oldu" diye konuştu.

Haberin Devamı

'İŞİMİZE BAKIYORUZ'

Çalımbay, şike soruşturması ile ilgili sürecin devam ettiğini belirterek, "Fazla konuşmaya gerek yok. Oyuncular zaman zaman etkileniyorlar. Biz de sürekli takip ediyoruz. Lig başlıyor diye geliyorken ertelendi. Ama biz sadece işimize bakıyoruz. Mükemmel çalışıyoruz. Biz o sürece kadar tüm çalışmalarımızı bitirip iyi bir noktaya gelmek istiyoruz" dedi.

Önlerinde 40 günlük yeni bir hazırlık dönemi bulunduğunu ve hafta sonuna kadar kentte çalışacaklarını belirten Çalımbay, "Bunu iyi şekilde geçirerek takımı daha iyi konuma getirmek istiyoruz. İyi kadar eksik yönlerimiz de vardı. Onları da bu arada maçlar yaparak daha iyi duruma getirip lige hazır duruma getirmek istiyoruz. Bizim hedefimiz önceki senelerde yaşanan sıkıntıları yaşamamak. Bu dönemi mükemmel geçirmemiz gerekiyor. Transfer edilen arkadaşların kapasitesini yükseltmeliyiz. Ben takımımdan memnunum. Çok iyi, karakterli, profesyonel futbolcularımız var. Ben takımın çok iyi olacağına inanıyorum. Fırsat bulabilirsek, belki 1-2 transfer daha yapmayı düşünüyoruz. Ama şu kadro da yeterli. İyi bir golcü arayışımız vardı. Elimizdeki yabancı oyuncular fazla olduğu için yabancı alma şansımız az. Buradaki oyunculardan olabilir, arayışlarımızı sürdürüyoruz. Eksiksiz lige girmek istiyoruz. 2-3 yıldır yaşanan sıkıntılarımızı yaşamak istemiyoruz. Bu süreci mükemmel değerlendirmek istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

YUNANİSTAN DAVETİ

Avusturya kampında Yunan takımları ile yaptıkları hazırlık maçlarının çok iyi dostluk havasında geçtiğini kaydeden Çalımbay, bu nedenle kendilerine bu ülkeden davet geldiğini, 18 Ağustos'ta bu ülkeye gideceklerini söyledi. Sivassor burada 19 Ağustos'ta Kerkyra ve 21 Ağustos'ta ise Selanhik'te Aris takımları ile hazırlık maçları oynayacak. Kırmızı-Beyazlılar hazırlık döneminde ilk olarak hafta sonuna kadar kentte çalışacak. Burada İstanbul Büyükşehir Belediye veya bir başka takımla hazırlık maçı oynayacak kırmızı-beyazlılar 10 Ağustos'ta 4'lü bir turnuvaya katılacak. Turnuva yapılmazsa 14 Ağustos'ta İstanbul Byükşehir Belediye ile bu kez İstanbul'da maç yapacak. Yunanistan programı sonrası yurda döndükten sonra bayrama kadar çalışmalarını sürdürecek. 27 veya 28 Ağustos'ta tek takımın katılımıyla Sivas'ta Cumhuriyet Kupası oynanacak. Bayram tatili sonrası Bolu'da 5 gün kamp yapacak olan takım 5 Eylül'de kente dönecek. Sivasspor'da sakatlıkları bulunan Kerim Zengin ve Cerny'nin kentteki çalışmalarla birlikte takıma dahil olacakları bildirildi. Hafif sakatlığı bulunan Faty'nin de takımla birlikte olacağı öğrenildi. Sivasspor kadro sayısını ise 26 olarak belirledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!