Sivas Özel İdare köylere su sayacı takıyor

Güncelleme Tarihi:

Sivas Özel İdare köylere su sayacı takıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 16:26

Sivas Özel İdare köylere su sayacı takıyor

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA) - SİVAS İl Özel İdaresi, su kaynaklarının düzenli ve adil bir biçimde kullanılabilmesini sağlamak amacıyla köylerdeki su sayacı montaj işlemlerini hızlandırdı. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Sivas merkeze bağlı Beypınar köyünde devam eden su sayacı montaj çalışmalarını yerinde inceledi. Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ile Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülen proje hakkında bilgi veren Genel Sekreter Salih Ayhan, köylerde suyu tasarruflu kullanmak için su sayacı kullanımını hayata geçirdiklerini belirterek, "Bu kapsamda merkeze bağlı Beypınar köyünde su sayacı montaj işlemlerini inceliyoruz. 2015 yılında köylerimizde vatandaşlarımızın su sayacı kullanması için bu projelerimizi hazırladık. Köylerde su sayacı projesini Sivas İl Özel İdaresi olarak çok önemsiyoruz. Amacımız, köylerde yaşayan vatandaşlarımızdan para toplamak değil, temel gayemiz içme sularının tasarruflu kullanılmasını sağlamak. Vatandaşlarımıza suyu israf etmemenin bilincini aşılamak istiyoruz. 2016 yılında Sivas merkeze bağlı bütün köylerde su sayacı uygulamasını hayata geçireceğiz. 3 yıl içerisinde ise ilimizin her köyünde su sayacı uygulamasını bitireceğiz. Su sayacı takılan köylerimizde iki ayda bir su sayaçları okunacak. Vatandaşlarımızdan da kullandıkları su için sembolik bir ücret tahsilatı yapılacak" dedi.

Ayhan, küresel ısınma ile birlikte gelecekte içme suyu sıkıntısının ortaya çıkacağını belirterek, "İdaremiz, gelecekte oluşabilecek su sorunları için bu proje ile önlem alıyor. Projenin hayata geçmesi ile birlikte köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza adaletli su kullanım imkanı sağlayarak, gelecek şikayetleri de ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Projenin uygulanmasında muhtarlarımız ve vatandaşlarımızdan büyük destek almayı amaçlıyoruz. Proje tamamen hayata geçtiğinde ne kadar büyük bir hizmet verildiğini vatandaşlarımız takdir ile karşılayacaktır" diye konuştu.

Ayhan, montajı tamamlanan köylerde su sayaçlarının Merkez İlçe Köylere Hizmet götürme birliğine devredilerek faturalandırma ve tahsilat işlemlerinin birlik tarafından yapılacağını dile getirdi. Köy ilkokulunu da ziyaret ederek öğrencilere kitap hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!