SİT çalışmaları yüzünden çivi bile çakılamıyor

İZMİR’in dert küpü mahallelerinden biri olan Güngör Mahallesi, SİT uygulamalarından sıkıntılı. Tarihi eser kalıntıları yüzünden çivi çakılmasına bile izin verilmeyen Konak İlçesi’ne bağlı mahallenin sakinleri, yetkililerin şikayetlerine kulak vermemesinden yakınıyor.

Restorasyon ve onarım ödeneği sorunu yüzünden SİT çalışmalarından kurtulamadıklarını belirten muhtar Lütfiye Aykulteli, "Mahallemiz, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun yönetimi altında. Altyapısı bulunmayan, kanalizasyonları tıkanan mahallemiz, çarpık kentleşmenin bariz bir örneği. Sahipsiz yıkık dökük yapılar da tehlike yaratıyor" dedi. Mahalledeki bazı binaların zemininin, toplama molozlarla doldurularak çok riskli kaçak yığma binalar haline geldiğini de belirten Aykulteli, "Mahalleli tarihi eser gibi duran yıkık duvarların ve çökük binaların yarattığı tehlikeden ötürü son derece tedirgin" diye konuştu.

Bina duvarlarına yazı engellensin

İZMİR’in Bornova İlçesi’nde bazı binaların duvarlarına yazılan yazılar ev sahiplerini zor durumda bırakıyor. Kimliği belirlenemeyen kişilerin yazdığı yazılar sebebiyle ev sahiplerinin her ay maddi zarara uğradığını belirten Murat Gökerti adlı okuyucumuz, Bornova 77/78 sokağın kesiştiği bölgede güzelim binaların duvarlarının yazılardan gözükmeyecek durumda olduğunu söyledi ve görüntü kirliliğine neden olan kişilerin cezalandırılmasını istedi. Evinin duvarına yazı yazılan ev sahibi Hakan Gümüştaş ise, "Bu yazılar hem beni zor durumda bırakıyor, hem de görüntü kirliliğine sebep oluyor. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını istiyorum" diye konuştu.

Otobüslere sabah binmek imkansız

Otobüslerdeki sıkışıklığa dikkat çeken okuyucumuz Selma Aydost, "İzmir ve Karşıyaka’dan Çankaya ve Konak yönüne giden belediye otobüslerine sabah saatlerinde binebilmek imkansız. Çünkü daha ilk duraklarda tıklım tıklım douyor. Dakikalarca bekledikten sonra adım atacak yer olmayan otobüsleri karşımızda buluyoruz. Zaten çoğu zaman da şoförler durmadan devam ediyor. Çalışanlar işine, öğrenciler okula gecikiyor. ESHOT bu yoğunluğu bilmesine rağmen neden önlem almıyor" diye sordu.

Bostanlı Deresi çamur içinde

BOSTANLI’dan arayan okuyucumuz Selda Akyelli,"Bostanlı Deresi yine çamur içinde. Buradan çevreye kötü koku yayılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni aradık, sorunu iletip yardım istedik. Bir görevli gönderdiler, ancak sadece yüzeysel temizlik yapıldı, hiçbirşey değişmedi. Çevrede oturanları rahatsız eden bu duruma müdahale edilsin" dedi.

Eski direk araç geçişini engelliyor

İZMİR’in Buca İlçesi’nden arayan okuyucumuz Ahmet Tok, "Buca ile Karabağlar’ı birbirine bağlayan köprünün hemen yanındaki 4313 Sokak’ın ortasında eski bir elektrik direği var. Uzun zamandır bir işlevi olmamasına rağmen kaldırılmadı. Araç trafiğini olumsuz etkiliyor. Büyük araçların geçişini imkansız hale getiriyor. Tedaş’a bildirdik, ama ilgilenen olmadı" diyerek şikayetini dile getirdi.

Çukur kazaya davetiye çıkarıyor

KONAK’ta trafik yoğunluğunun en fazla yaşandığı Gazi Bulvarı’ndan arayan Aydın Tezel adlı okuyucumuz, "Gazi Bulvarı’nda Münih Birsel İş Hanı’nın önündeki TEDAŞ’a ait olduğunu tahmin ettiğimiz, TEK yazılı pik kapak, asfalt ve yağmur ızgaralarının 10-15 santimetre altında. Her aracın düştüğü bu kapak, daha yukarı alımalı" dedi.
Yazarın Tüm Yazıları