"Sistem yerine matematik çalışıyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Sistem yerine matematik çalışıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2014 12:34

Gençlerbirliği Teknik Mehmet Özdilek, yabancı sınırlaması nedeniyle forma giyemeyen oyuncuları zihinsel olarak hazır tutmakta zorlandıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Teknik Mehmet Özdilek, yabancı sınırlaması nedeniyle forma giyemeyen oyuncuları zihinsel olarak hazır tutmakta zorlandıklarını belirterek, "Oyuncular da insan, makine değil" dedi. Mehmet Özdilek, 2. yarının ilk maçında Cumartesi günü Ankara'da yapacakları Çaykur Rizespor maçı öncesi Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, forvet bölgesine yapmayı planladıkları yabancı santrfor transferinden sınırlama nedeniyle vazgeçtiklerini dile getirdi. Kırmızı-siyahlı kadroda 10 yabancı futbolcunun bulunduğunu, Ekigho ve Lekic'in de kiralık olarak başka takımlarda forma giydiğini hatırlatan Özdilek, şunları söyledi:

"Onlar dönünce yabancı sayımız 12 olacak. Antrenörler olarak sistem düşüneceğimize matematik çalışmaya başladık. Yabancı sınırlamasına karşıyım. Biz bunlarla uğraşacağımıza oyuncu ihraç etmeye çalışmalıyız. Yabancılardan çekinmemeliyiz. Yabancılarla rekabet etmeden Avrupa arenasında başarılı olamayız. 2002'deki Milli Takım kadrosunda 12 lejyoner oyuncu vardı."

Yabancı futbolcuların maliyetinin yerlilere nazaran daha uygun olduğunu kaydeden Özdilek, "Ara transfer döneminde kadro derinliği açısından 2 yabancı takviye yaptık. Stoper ve kaleye ülkelerinin önemli isimleri Radkov ve Dahlin'i transfer ettik. Bu şartlarda artık yabancı transferi yapamayacağız" diye konuştu.

Rekabetin arttığını ifade eden Özdilek, şöyle devam etti:

"Sezonun 2. yarısı daha zorlu geçecek. Defansımızın, ilk yarının 9. haftasından itibaren gösterdiği performans memnun edici, ancak sakatlıklar nedeniyle sıkıntılar yaşayabileceğimizi düşünerek bu bölgeye takviye yaptık. Aynı düşünceyle kalemizi de sağlama aldık. Ramazan ve Dahlin iyi kaleciler. Rekabet başarı getirecektir. Yabancı santrfor transferi için girişimlerimiz olmuştu. Ancak kontenjan nedeniyle bu arayışları sonlandırdık ve yerliye yöneldik. Kenara ve öne takviye planlıyoruz. Eğer 2 transfer yapamazsak, hem kenar, hem önde görev alabilecek bir isimle anlaşmaya çalışacağız."

Özdilek, ligde 11. sırada olduklarını hatırlatarak, "Üsttekiyle 6, alttakiyle 9 puan fark var. Çok ince bir çizgideyiz. 1 maçın sonucu ligdeki sıralamada büyük değişikliklere yol açabiliyor" dedi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarını sürdürdü

Gençlerbirliği, Spor Toto Süper Lig'de sezonun 2. yarısının ilk maçında karşılaşacağı Çaykur Rizespor maçının hazırlıkları sürdürdü. Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde teknik direktör Mehmet Özdilek yönetiminde yapılan antrenman, 1 saat 45 dakika sürdü. Koşusuyla idmana başlayan kırmızı-siyahlı futbolcular, koordinasyon çalışmasının ardından top kapma çalışması yaptılar. Antrenman, yarı sahada savunma ve hücum organizasyonun ardından çift kale maçla sona erdi. Başkent temsilcisinin bugünkü antrenmanına menisküs ameliyatı olan Ferhat Görgülü, tedavisine devam edilen Serkan Kurtuluş ve gribal enfeksiyon kapan Sedat katılmadı.

Kırmızı-siyahılar, Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarına yarın saat 11.00'de yapacağı antrenmanla devam edecek. Gençlerbirliği ile Çaykur Rizespor arasında Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 13.30'da başlayacak. Karşılaşmayı, hakem Hüseyin Göçek ve yardımcıları Orkun Aktaş ve Bülent Gökçü yönetecek. Bu arada kırmızı-siyahlılarda Sırp futbolcular Tomiç ve Tosiç'e sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!