Şişli Belediyesi’nin açıklaması

Tuğrul ŞAVKAY
Haberin Devamı

Şişli Belediyesi’nden önce ben bir açıklama yapayım...

Geçenlerde Şişli Belediyesi ile ilgili bir deprem konvoyu öyküsünü yazmıştım.

Haber, elektronik posta yoluyla gelen bir mektuba dayanıyordu. Üstelik yazarı değil, bir başkası tarafından bana gönderilmiş, teknik deyimiyle, 'forward' edilmişti.

Olayı soruşturdum. Böyle bir konvoyun yapıldığı, mektupta anlatıldığı gibi bir güzergáh izlendiği söylendi.

Ben de mektubu köşeme aktardım.

* * *

Mektubun bu köşede yayımlanmasından sonra Şişli Belediyesi’nde depreme yardımı örgütleyen Gufran Kurtböke aradı. Gufran Hanım Sadettin Tantan’ın yanında, onunla omuz omuza Fatih Belediyesi’nde çalışmış birisi. Tantan kaderin güzel bir cilvesiyle İçişleri Bakanı olup Ankara’ya gidince o Şişli Belediyesi’ne geçmişti.

Ardından yıllardır tanıdığım bir arkadaşım, Ruhsan Tezkan telefon etti. Ruhsan da eski bir belediyeci ve şimdi Şişli Belediyesi’nde basın danışmanı.

Yardım işini Gufran Kurtböke ile Ruhsan Tezkan düzenlemiş.

Her ikisi de dürüstlüğünden, samimiyetinden asla şüphe edilemeyecek insanlar.

Konvoyun zorunlu olarak böyle bir güzergáh izlediğini ve sözkonusu anonsların ve polis eskortunun konvoy için değil, bakan Fikret Ünlü için yapıldığını söylediler.

Bunları ben kendim yazmak istedim.

Ama aşağıya yine de resmi açıklamayı koydum.

Takdir bundan böyle okuyucunun...

* * *

‘‘Marmara bölgesi, 17 Ağustos gecesi deprem felaketiyle sarsıldı. Şişli Belediye Başkanlığı, depremin ilk gününden itibaren harekete geçerek, felaket bölgelerine acil yardım ulaştırmak için tüm imkanlarını seferber etti. Şişli Belediyesi tarafından başlatılan 'Acil Yardım Kampanyası' çerçevesinde toplanan gıda, giyecek, ilaç ve diğer yardım malzemeleri, başta Avcılar olmak üzere hasarın büyük olduğu bölgelere sevk edilerek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıldı. Yine Şişli Belediyesi ekipleri, 17 Ağustos'u takip eden günlerde İzmit, Adapazarı, Gölcük ve Değirmendere'ye düzenlenen seferlerle toplanan yardımları süratle enkaz bölgelerine ulaştırdı.

Ekiplerimizin zaman zaman, bölgemiz halkının yoğun yardım taleplerini karşılamakta güçlük çektiği, özellikle araç sıkıntısı yaşadığı da görülmüştür. Bu gibi durumlarda gezici ekiplerimiz bölgemizi dolaşarak, çeşitli noktalarda toplanan yardım malzemelerini tek tek toplamak suretiyle deprem bölgelerine ulaştırmaya gayret göstermişlerdir.

Ancak ne yazık ki, milletçe büyük üzüntüyle karşıladığımız böylesi bir felaket karşısında belediyemizin 24 saat hizmet anlayışı ile yürüttüğü çalışmaları sabote etmek isteyen bazı kişi ya da kişilerin, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile özel şirketlerin e-mail adreslerini kullanmak suretiyle kampanyamızı karalar nitelikte metinler geçtiğini öğrendik. Söz konusu metinlerde, belediye ekiplerimizin 19 Ağustos Perşembe günü deprem bölgelerine gönderdiği yardım konvoyunun Şişli üzerinden Taksim'e kadar dolaşmak suretiyle 'şov' yaptığı iddia edilmektedir.

Yukarıda açıklamaya çalıştığımız üzere, 17 Ağustos gününden itibaren belediyemize binlerce kişi ve kurumdan yardım talebi gelmektedir. Kuşkusuz, halkın bu denli duyarlılığı karşısında belediye araçlarımız çok değişik noktalardaki yardım malzemelerini mütemadiyen toparlamakta zaman zaman güçlük çekmiştir. Bu gibi durumlarda gezici ekiplerimiz tüm bölgeyi dolaşarak ayrı ayrı yerlerde biriktirilen malzemeleri toplamak yoluna gitmişlerdir.

19 Ağustos günü yapılan da özetle budur: Deprem bölgesine hareket etmek üzere Şişli Belediyesi önünde son hazırlıklarını yapan yardım konvoyumuz, Mecidiyeköy-Şişli-Taksim hattını kullanarak vatandaşların değişik adreslerde biriktirdikleri malzemeleri de almış ve yoluna devam ederek depremzedelere ulaştırmıştır. Bu noktada 'şov' olarak nitelendirilen 'kusurumuz', vatandaşların topladığı ancak belediyemize ulaştıramadığı yardımları bizzat bulundukları yerden almamızdır.

Edirne'den Kars'a tüm Türkiye'yi yasa boğan bu büyük felaket karşısındaki çalışmalarımızı 'şov' olarak görecek kadar Türkiye gündeminden uzak yaşayan kişilerin şunu bilmesini isteriz: Şişli Belediyesi, halkın dişinden tırnağından artırarak göndermek istediği bir tek yardım poşetini geride bırakmamak için yalnız Şişli bölgesini değil, yardımın geldiği her yeri dolaşmıştır ve dolaşmaya devam edecektir.

Bunu görmek istemeyenler ya da bilinçli olarak çalışmalarımızı provake etmek isteyenlere, sağa sola e-mail geçmek yerine Internet sitelerini depremzedelere yardım için değerlendirmelerini tavsiye ederiz.

Basın ve kamuoyunun dikkatine sunulur.’’

Küçük bir tatil

Bu haftasonu Louis Vuitton’un bir daveti için Fransa’ya gideceğim. Paris’e geçip haberini yazacağım. Fotoğrafları göndereceğim.

Ama ben, bir yılı çok aşan bir süredir hiç tatil yapamadığım için pilim neredeyse bitmek üzere.

O yüzden, bu gidişi vesile sayarak on gün kadar oralarda dolaşıp biraz hava değiştirmek istiyorum.

Sonra, tilki misali, yine dönüp dolaşıp kürkçü dükkánına, İstanbul’a geleceğim elbet.

Bunu yazılarıma tatil boyunca ara vereceğim için duyurmak istedim.

Şimdilik Allahaısmarladık...

Yazarın Tüm Yazıları