Şiş yanmadı ama...

GEÇTİĞİMİZ haftadan bu yana Trabzonspor’da değişen, gözde eğlence mekanlarının gözde delikanlısı Yattara ile bir önceki maçın çalışkanları Serkan-Tayfun’un yedek kulübesine çekilmesiydi.

Bir de son dönemde yedek kulübesinde pas tutmaya başlayan eski stoper Song’un sağ bek görevi ile sahaya sürülmesi.
Trabzon takımının ofansif gücü, herkes tarafından bilinirken, bundan habersiz olan sadece Gençlerbirliği savunmacılarıydı. Üç pasta ilk golü yediler. Selçuk ile başlayıp, savunmada kanat, hücumda santrfor oynayan Umut ile devam eden ve Gabric ile sonlanan atak, İngiltere Ligi’ni hatırlatan cinstendi. Ancak bu pozisyon dışında, o hissi veren başka bir şey yoktu sahada.
Bahar geldi sandılar
Bahar geldi diye açılıp saçılan Gençlerbirliği, bunun bedelini çok ağır ödedi. 5. dakikadaki golden ders almadan; beraberlik bulacağım diye topu tüfeğiyle Trabzon sahasına giden Başkent ekibi, ikinci golü de kalesinde gördü. Bu golde Gabric pişirdi, Gökhan servis yaptı, Colman da afiyetle yedi. Bu iki golde iki stoper kadar, sol bek Aykut ile sağ bek Orhan Şam’ın katkısı çok büyüktü.
16. dakikada skoru 2-0 yapınca, kalan 74 dakikanın oynanmayacağını sanarak, işi gevşeten Trabzonspor takımını, Harbuzi’nin attığı gol de uyandırmadı. Yine de ilk 45 dakikayı önde bitirdi konuk takım.
İkinci yarı başında “Gençlerbirliği Egemen” bir futbol vardı sahada. Bu dönemde sahaya sürülen Hurşit, Başkent ekibine ne kadar katkı sağladıysa, Alanzinho konuk ekibe o kadar el freni oldu. Broos sahaya sürmekle hata yaptığı bu oyuncuyu, 34 dakika sonra geri çekti. Yerine giren Yattara’nın bırakın takıma kendisine bile faydası yoktu.
Kontratak yapamadı
Gençler, iki stoperini orta sahada bırakıp, gol derdine düştü. Ancak Bilal Çubukçu’nun mükemmel frikik golüne kadar ofansif anlamda zorlandılar. Bu golde, Slyva’nın yaptığı pozisyon hatası da etkendi. 
Gençlerbirliği’nin hücum çalışması şeklinde yorumlanabilecek bu dönemi, kontratak antrenmanıyla değerlendiremedi Trabzon takımı. Oysa tam onların istediği türden bir şekle girmişti oyun. Bunda Colman-Selçuk ikilisinin oyunun savunma yönüyle daha çok ilgilenmek zorunda kalması, işin hücum tarafına hiç bakmaması etken oldu.
Gol sonrası saldırıyormuş gibi yapan da Trabzonspor, kontratak çalışmasını yapan da Gençlerbirliği idi. İşin doğrusu da galibiyeti kaçıran Başkent ekibiydi.
Belki şiş yanmadı ama olan, hamsi kebabına oldu.
Yazarın Tüm Yazıları