Şırnak'ta varise lazerli tedavi

Güncelleme Tarihi:

Şırnakta varise lazerli tedavi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2015 20:53

- Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Emir, varislerin lazerle tedavi edildiğini belirtti

Haberin Devamı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Devlet Hastanesinde görevli Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İzzet Emir, varislerin kesinlikle ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Dr. Emir, yaptığı açıklamada, bacaklarda derinin hemen altındaki toplardamarın genişlemesiyle ortaya çıkan varisin Şırnak Devlet Hastanesinde basınç azaltıcı yöntemle lazerle tedavi edildiğini söyledi.

Varisin vakit geçirilmeden tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu aktaran Dr. Emir, şunları kaydetti:

"Ayakta uzun süre hareketsiz olarak durma, genetik yatkınlık ve bayan hastalarda fazla kilolar varis hastalığı için risk faktörü olarak kabul edilmektedir. Toplumda sıklığı yüzde 20 ile 40 arasında olduğu belirtilen varisler yaşam kalitesini etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunudur. Varis hastalığı nedeni ile gün içinde giderek artan bacak ağrısı, bacaklarda çabuk yorulma ve ağırlık hissi olur. Tedavi edilmediğinde ilerleyerek pıhtı oluşumlarına neden olabilir. Daha ciddi seviyelerdeki varis hastalarında deride renk değişikliği ve yaralar oluşabilir. 60 yaş üstü yetişkinlerin yüzde 1’inde varis hastalığına bağlı yaralar görülmektedir. Mutlaka önemsenmeli ve tedavisi ihmal edilmemelidir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!