Şırnak’ta Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Şırnak’ta Kutlu Doğum Haftası Etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2015 17:04

ŞIRNAK’TA GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN KUTLU DOĞUM HAFTASI NEDENİYLE BİR ETKİNLİK DÜZENLENDİ.

Şırnak’ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, bir otelin konferans salonunda Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle katılımcılara sabah kahvaltısı ikramından bulundu.
Etkinliğe Şırnak Vali Yardımcısı Serkan Şeker, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selahattin Yürenç, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kazım Zan, İl Müftüsü Ahmet Özkan, TÜGVA il temsilcisi Cumali Tahir Arpas, STK temsilcileri, öğrenciler ve sporcular katıldı.
Program müezzin Habip Kalaç’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından programda bir konuşma gerçekleştiren Müftü Ahmet Özkan, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin, peygamber efendimizin veladeti nedeniyle Türkiye çapında 81 ilde bine yakın ilçede, köylerde, kasabalarda, yurtdışında çeşitli ülkelerde kutlandığını söyledi.
Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin bir doğum günü kutlaması olmadığını aktaran Müftü Özkan, şöyle dedi:
"Kutlu Doğum Haftası bir doğum günü kutlaması değil, büyük doğumun ve Hz. Muhammed’in (sav) gelişiyle beraber gelen onun sünnetinin onun davasından bir şeyler almaktır asıl gayemiz. Ona indirilen Kur’an-ı Kerim, sünnetini okuyup anlamaya çalışmak ve hayatımızda uygulamak lazımdır. Bakın bütün dünya Muhammed diyor, inanan inandığı için diyor, seven sevdiği için diyor, inanmayan da hayran kalıyor. Bir gayrimüslim, ’Muhammed yaşasaydı bütün dünya meselelerini bir kahve içinceye kadar ki süre içinde çözerdi’ diyor" şeklinde konuştu.
Müftü Özkan konuşmanın sonunda böyle etkinliklerin milletin kurtuluşa, refaha ulaşmasına vesile olmasını diledi.
Konuşmanın ardından program, ilahi dinletisi ve sine vizyon gösterisinin ardından sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!