Sıra olimpiyatta

Güncelleme Tarihi:

Sıra olimpiyatta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda rakiplerine minderi dar edip, altın madalya kazanan ve ülkemizin takım halinde 35 yıl sonra ikinci sırada yer almasını sağlayan iki sporcumuz, Sydney 2000'de de birincilik kürsüsüne çıkmak istiyor.

Polonya'da Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda harikalar yaratıp, altın madalyaları göğüslerine asan ve ülkemizin takım halinde 35 yıl sonra dünya ikincisi olmasını sağlayan 54 kilo sporcumuz Ercan Yıldız ve 63 kiloda Şeref Eroğlu gözlerini şimdiden olimpiyata dikti. Dünya Şampiyonası minderini rakiplerine dar eden iki altın güreşçimiz, ‘‘Sydney'de de olimpiyat şampiyonu olup bu büyük onuru yaşamak istiyoruz’’ dediler.

Kimse Ercan Yıldız'dan final, hele hele şanssız bir kura çekince bir altın madalya beklemiyordu. Gazi Ünv. Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu mezunu 23 yaşındaki Yıldız, minderde hep saldıran, hep aktif durumda olandı. Şampiyonada 8 puan aldı, 4 puan verdi ve şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Emekli memur babanın 10 çocuğundan biri olan ve 10 yıl önce Kırıkkale Belediyesporla mindere adım atıp, halen Ankara MTA'da güreşen Ercan aslında, belinden sakattı.

Ümitler Avrupa ikincisi, Akdeniz Oyunları üçüncüsü Ercan'da bel fıtığı, kasık fıtığı ve böbreğinde taş var. Ama o Polonya'da minderin kralıydı. Ercan final için ‘‘Çok iyi durumdaydım. Ama şampiyonluk aklımın ucundan geçmedi. Bronz madalya bile büyük başarıydı. Finale çıkınca ‘Bu iş bitti' dedim. Ölüm çıksa yenilmeyeceğim diye şartlandım. Geceyi uykusuz geçirdim. Son nefesime kadar mücadele verdim ve kazandım’’ dedi.

1975 yılında Kahramanmaraş’ta doğan ve Sivas Pamukpınar Güreş Eğitim Merkezi'nde güreşe başlayan ve şu anda Ankara TEDAŞ Kulübü'nde güreşen Şeref Eroğlu ise 62 kiloda yıllarca Akif Pirim'in gölgesinde kalıp, 7-8 kilo düşüp, 57 kiloda yarıştırılmasının ardından FİLA'nın yeni ayarlamasıyla 63 kiloda gerçek yerini bulmuştu. Çiftçi babanın 5 çocuğundan biri olan Eroğlu, 10 yıldır ailesinden ayrı tek başına yaşıyor.

Gazi Ünv. Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu 3. sınıf öğrensicisi, dünya güreşinin ‘‘Supleks kralı’’, Avrupa'nın en teknik güreşçisi kabul edilen ve savaşçı stiliyle dikkat çeken Eroğlu, 1996'da Budapeşte'deki Avrupa Şampiyonası'nda Rumen rakibini 64 saniyede 12-0 yenerek minderde bir rekor kırmıştı. Yıldız gençler, ümitler Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu, iki Avrupa büyükler birinciliğine Dünya Şampiyonluğunu da ekleyen Eroğlu, 3 yıl sonrasının sözünü verdi: ‘‘Sydney'de olimpiyat şampiyonu olacağım.’’

Başbakan Yılmaz'dan güreşçilere jest

Başbakan Mesut Yılmaz, güreşçilerimizin tarihi başarısından büyük memnunluk duyduğunu belirtirken sporcularımızı Polonya'dan getirmesi için Ata uçağını bu sabah Wroclaw'a yolluyor. Güreş Milli Takımımız bu sabah saat 11.00'de Wroclaw'dan hareket edip Türkiye'ye gelecek. Mesut Yılmaz uçağını göndermeseydi güreşçilerimiz Frankfurt üzerinden saat 03.00 sularında İstanbul'a varacaktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!