Sinop Sağlık Müdürü Telatar'dan enfeksiyonlara karşı uyarı

Güncelleme Tarihi:

Sinop Sağlık Müdürü Telatardan enfeksiyonlara karşı uyarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 13:44

Haberin Devamı

SİNOP (AA) - Sinop Sağlık Müdürü Gökhan Telatar, soğuk havalarda meydana gelebilecek üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı vatandaşların daha dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Telatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de mevsimlerin artık eskisi gibi olmadığına dikkati çekerek, kış mevsimi olmasına rağmen kar yağmadığını ve buna bağlı olarak hastalıkların da birtakım değişiklikler gösterdiğini söyledi.

Mevsimsel değişiklikler nedeniyle üst solunum yolu enfeksiyonlarının artık daha uzun ve daha ağır geçtiğini ifade eden Telatar, "Özellikle toplu yaşanan yerlerde ve okullarda üst solunum yolu enfeksiyonları daha çok görülebilir. Vatandaşlar soğuk havalarda dışarı çıkma konusuna, beslenmesine ve uyku düzenine dikkat etmeli" dedi.

Haberin Devamı

MERS, Ebola gibi ismi daha önce duyulmayan hastalıkların artık gündeme taşındığını vurgulayan Telatar, "Sinop'ta bu tür hastalıklara şu ana kadar rastlamadık ancak biz İl Sağlık Müdürlüğü olarak 81 ilde olduğu gibi üst düzeyde tüm tedbirlerimizi aldık" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!