“Sınırsız gençle oynarız”

Güncelleme Tarihi:

“Sınırsız gençle oynarız”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 01:15

Yabancı oyuncu sayısının değiştirilmesine yönelik uygulamaya, farklı görüşler geliyor.

Haberin Devamı

Gelecek sezon hayata geçirilecek yabancı oyuncu kuralıyla ilgili olarak değerlendirme yapan Gençlerbirliği’nin Teknik Direktörü İrfan Buz, Beştepe’de son dönemde yükselişe geçen felsefenin devam edeceğini söyledi.

Süper Ligin 16. haftasında Mersin İdmanyurdu deplasmanda ile 1-1 berabere kalan Gençlerbirliği, ilk devrenin son maçını bir puanla kapatırken, sıralamada 8. sırada kaldı. Berat Tosun’un golü ile öne geçen kırmızı-siyahlılar, oyunun son bölümünde Wellinton’un golüne engel olamayınca, sahadan beraberlikle ayrıldı.
Gençlerbirliği Teknik Direktörü İrfan Buz, maç sonrası yaptığı değerlendirmede, “Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Genç arkadaşlarımız ile birlikte taktiksel olarak çok iyi bir oyun sergiledik. Berat son dakikada golü atsa, sahadan galibiyetle ayrılabilirdik. Etkili ismimiz Stancu’nun yokluğunda, Berat harika bir oyun sergiledi. İleride çok iyi top tuttu. Maç, çok tempolu geçtiği için değişikliklerle oyunun hakimiyetini elimizde tuttuk. Gosso’nun sarı kartı olduğu için değişiklik yapmaya çalıştık. Elimizdeki kadro ile sahade en iyisini vermek için çaba harcıyoruz” dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun gelecek sezon uygulamaya koyma yönünde karar aldığı yabancı oyuncu sayısı ile ilgile de değerlendirmelerde bulunan Buz, şunları söyledi:
“Gençlerbirliği’nin transfer politikası değil, oyun tarzı değişmez. Sınırsız yabancı ile değil sınırsız genç ile oynamaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Kırmızı-siyahlılar’da, bu sezonun başında, Hacettepe’den gelen, Berat Tosun, İrfan Can Kahveci, Çağrı Bülbül, Halil İbrahim Pehlivan ve Ahmet Oğuz gibi isimler gösterdikleri performansı ile dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!