SİNEMADA AŞK KOKUSU VAR

Bu hafta aşk filmi tutkunları havalara uçacak. Michel Gondry’nin merakla beklenen Boris Vian uyarlaması “Günlerin Köpüğü” bunu gerçekten de yapacak, seyirciyi pembe limuzine bindirip Paris semalarında dolaştıracak. Sıradışı bir ayrılık hikayesi anlatan “Vazgeçmem Senden” ve Danimarka yapımı “Sadece Aşk” haftanın diğer aşk filmi seçenekleri…

Haberin Devamı

Günlerin Köpüğü
L’ecume Des Jours
Yönetmen: Michel Gondry
2013/Fransa/130’

“Eternal Sunshine of the Spotless Mind/Sil Baştan”, “La science des rêves/Rüya Bilmecesi” gibi sıradışı filmleriyle tanıdığımız Michel Gondry’nin Boris Vian’ın aynı adlı meşhur kitabından uyarladığı bu filmi dört gözle bekliyorduk. Pembe bir bulutun üzerinde seyahat edilen bir dünyada, idealist ve mucit genç bir adam olan Colin ile meşhur Duke Ellington melodisinin fiziksel tezahürü diyebileceğimiz genç bir kadın olan Chloé’nin sürreal ve şiirsel aşk masalını anlatan filmde Romain Duris ve Audrey Tautou başrolde.

AYRILSAK DA BERABERİZ

Vazgeçmem Senden
Celeste & Jesse Forever
Yönetmen: Lee Toland Krieger
2012/ABD/92’

Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da seyirci önüne çıkan, geçen yılın bağımsız hitlerinden “Vazgeçmem Senden”, ayrılmalarına rağmen ayrı kalamayan bir çiftin hikâyesini anlatıyor. Celeste ve Jesse okuldayken tanışmışlar ve önce en yakın arkadaşlarken sonra kendilerini aşkın kollarına atarak genç yaşta evlenmişlerdir. Fakat bir gün boşanma kararı alırlar. Buna rağmen her anlarını birlikte geçirmeye ve hiçbir şey olmamış gibi arkadaşlık etmeye devam ederler. Bu olay çevrelerindekilere ne kadar garip gelse ve alay konusu olsa da Celeste ve Jesse bu komik durumdan gayet memnundur. Ta ki bir gün birisi için aşk kapıyı yeniden çalıncaya kadar. Filmin başrol oyuncuları Rashida Jones (senaryoda da imzası bulunuyor) ile Andy Samberg’in arasındaki kimya filmi bir adım öteye taşıyor.

Haberin Devamı

HERKESE AŞK LAZIM

Sadece Aşk
Love Is All You Need
Yönetmen: Susanne Bier
2012/Danimarka/116’

Haftanın bir diğer romantik komedisi Danimarkalı kadın yönetmen Susanne Bier’den geliyor. İngiltere’de yalnız başına yaşayan orta yaşlı bekâr bir baba olan Philip ile kemoterapi tedavisi yeni bitmiş, kocasının onu kendisinin yarı yaşında bir kadın için terk edeceğini yeni öğrenmiş Danimarkalı bir kuaför olan Ida’nın çocuklarının düğünleri vesilesiyle tanışmalarını konu alan “Sadece Aşk”, ideal bir “kendini iyi hisset” filmi.

BU EVDE BİR ŞEYLER OLUYOR

Haberin Devamı

Evde
Dans La Maison
Yönetmen: François OZON
2012/Fransa/105’

François Ozon’un ilk dönem filmlerini özleyenleri memnun edecek olan “Evde”, zehir zemberek Calude ile edebiyat öğretmeni Germain arasında yaşananları anlatıyor. Uzun yıllardır edebiyat öğretmenliği yapmakta olan ve yeni nesle karşı inancı günden güne tükenmekte olan edebiyat öğretmeni Germain verdiği kompozisyon ödevlerinden birisinde, Claude’daki sıradışı cevheri fark eder. Claude, sınıftaki arkadaşı Rapha’nın ailesi ile ilgili mahrem bilgileri de içeren etkileyici bir kompozisyon yazmıştır. Kompozisyonun içeriği ile ilgili olarak ahlaki ikileme düşen Germain, Claude’un yeteneğini geliştirmek için onu desteklemeye karar verir. Bundan sonrası ise artık durdurulamayacak olaylar silsilesidir.

Haberin Devamı

ERCAN KESAL’A DİKKAT

Küf
Yönetmen: Ali Aydın
2012/Türkiye

Ali Aydın’ın ilk sinema filmi olan “Küf” yılın bol ödüllü yerli yapımlarından. 18 yıl önce, okuduğu üniversitede öğrenciyken gözaltına alınan oğlunun bir gün döneceği umuduyla yaşayan demiryolu bekçisi Sabri’nin hayatını konu alan filmde Ercan Kesal’ın oyunculuğuna dikkat.

ÖFKE AYNI AMA HIZ BAŞ DÖNDÜRÜYOR

Hızlı Ve Öfkeli 6
Fast & Furious 6
Yönetmen: Justin Lin
2013/ABD/130’

İlki 2009’da çekilen Hızlı ve Öfkeli serisinde 6. bölümdeyiz. Kahramanlarımız bu kez ölümcül yetenekleri olan paralı sürücülerden oluşan bir suç örgütünün peşine düşüyor. Vin Diesel, Paul Walker ve Dwayne Johnson’lı ekibin bu seferki maceraları daha çok aksiyon isteyen oğlan çocuklarını memnun edecek görünüyor.

Yazarın Tüm Yazıları