Sinan Kurumuş kanatlandı

Güncelleme Tarihi:

Sinan Kurumuş kanatlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2012 00:00

Beşiktaş, Ankaragücü’nün 18 yaşındaki forveti ile anlaştı. Siyah-beyazlılar, bu transfer için Başkent ekibine 360 bin TL bonservis bedeli ile oyuncunun alacağını ödeyecek.

Haberin Devamı

Beşiktaş ara transferde ilk adımı atıp, Ankaragücü’nün 18 yaşındaki forveti Sinan Kurumuş ile anlaştı. İki kulüp yetkilileri, Ankara’da bir araya gelip el sıkıştı ve transfer borsaya bildirildi. Siyah-beyazlılar, Başkent ekibine 360 bin TL bonservis parası ile oyuncunun alacağını ödeyecek.
Beşiktaş tarafından İMKB’ye gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda da yer alan açıklamada, “Transfer bedeli, futbolcunun yetiştirme tazminatı ve KDV dahil toplam 360.000 TL dir. Bu tutar 24.12.2012 peşinat olarak nakit 160.000 TL, 50 bin TL tutarında 4 çek olarak ödenecektir” denildi.
Açıklamaya göre Beşiktaş, futbolcu Sinan Kurumuş ile şu şartlarda anlaştı:
“Futbolcuya tüm sezonlarda; Profesyonel Futbol A Takım kadrosunda yer aldığı her resmi maç için 10.000 TL maç başı ücret ödenecektir. Maç başı ödemeler 30 maç ile sınırlıdır. Futbolcu her sezon için en fazla 300.000 TL maç başı ücret hak edebilir. Futbolcuya 2012/2013 sezonu için; 75’i peşin 275.000 TL garanti ücret ödenecektir. Futbolcuya 2013/2014 sezonu için; 350.000 TL, 2014/2015 sezonu için; 400.000 TL, 2015/2016 sezonu için; 450.000 TL ve 2016/2017 sezonu için; 500.000 TL garanti ücret ödenecektir.”

Haberin Devamı

NİHAT ÖZDEMİR YOLU AÇTI

Sinan Kurumuş’un, Ankaragücü’nden Beşiktaş’a gidişinde ilginç bir ayrıntı söz konusu. İnegölspor’da futbola başlayan Sinan, 2008 yılında Fenerbahçe’ye geçti ve sarı-lacivertli ekibin U-15 takımında forma giydi. Bir yıl sonra da amatör olarak Ankaragücü’ne transfer oldu. Sinan, 2012’nin devre arasında, Ankaragücü’nün o dönemki Teknik Direktörü Hakan Kutlu tarafından A kadroya alındı. Ancak, Sinan’ın A takım ile maçlara çıkabilmesi için profesyonel sözleşme yapılması gerekiyordu. Büyük bir mali kriz içinde yüzen sarı-lacivertliler’in, Sinan’ın 175 bin TL tutarındaki yetiştirme parasını Fenerbahçe’ye yatırması gerekiyordu. Ankaragücü’nün içinde bulunduğu şartlarda çok yüksek bir rakam olan bu paranın ödenmesi mümkün değildi. Hakan Kutlu, Fenerbahçe o dönemde başkanvekili olan daha önce de Ankaragücü’nde yöneticilik yapan Nihat Özdemir’i telefonla arayıp, yardımcı olmasını istedi. Özdemir, kendi kulüp yöneticileri ile yaptığı görüşmenin ardından, Kutlu’yu dönüş yaptı ve “Bir kuruş istemiyoruz” diyerek, oyuncunun yolunu açtı. Sinan, bu sezon kupada 2 ligde 1 gol attı.

Haberin Devamı

BÜYÜK YARIŞA HAZIRIM

Köklü camiaya gitmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Sinan, büyük bir yarışın kendisini beklediğini ancak bu yarışa hazır olduğunu söyledi.
“Beşiktaş çok büyük bir kulüp ve kadrosunda kaliteli isimler var” diyen Sinan, şöyle konuştu:
“Şu an çok heyecanlıyım ve çok mutluyum. Formayı kapmak ve bana güvenenleri mahçup etmemek için çok çalışmam gerektiğini biliyorum. Elbette eksiklerim var. Bunları gidermek için de ekstra çaba harcayacağım. Beşiktaş, bu sezon takım oyununu çok iyi oynuyor. Ben de bu ekibin bir parçası olmak ve gollerimi siyah-beyazlı forma altında atmak için, önemli isimlerle mücadele edeceğim. Arif Peçenek, Bayram Ercan, Necati Erkmen, Mustafa Kaplan ve Hakan Kutlu hocalarımın ben de emeği çok büyük. Çok genç bir oyuncuyum. Samet hocam, gençlere çok güveniyor ve onlara her zaman destek veriyor. Ben de bu şansı iyi değerlendireceğime inanıyorum. Hedefim, Beşiktaş’ta önemli işlere imza atmak ve kalıcı olmak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!