Şimşek'in golcüsü stoper Aykut

Güncelleme Tarihi:

Şimşekin golcüsü stoper Aykut
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2012 00:00

Başkent ekibinin savunma futbolcusu Aykut Demir, ligin ilk yarısında attığı 4 golle takımının en golcü ismi olarak dikkati çekti. Kırmızı siyahlılar takımın oyuncuları, ilk yarıda 3 kırmızı, 37 sarı kartla cezalandırıldı.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde, 2012-2013 futbol sezonunun ilk yarısında en istikrarlı futbolcu Dusko Tosiç, golcüsü ise stoper Aykut Demir oldu. Başkent ekibinde, ilk yarıda 21 isim görev şansı bulurken, Sırp futbolcu, ilk yarıda oynanan 17 maçın tamamında forma giydi. Tosiç, 1514 dakika sahada kaldı ve takımının en çok süre alan oyuncusu olarak dikkati çekti. Bu futbolcuyu, 1466 dakikayla Hurşut Meriç, 1426 dakikayla Aykut Demir, 1311 dakikayla Ramazan Köse ve 1261 dakikayla Ermin Zec takip etti.
Başkent temsilcisi, ligin ilk yarısında 25 gol atarken, 26 golü de ağlarında gördü. Gençlerbirliği adına rakip kalelere gönderilen 25 golün 4 tanesini savunmada görev yapan Aykut Demir atarken, başarılı defans oyuncusu 4 golle ilk yarıda takımının en golcü ismi olmayı başardı. Kırmızı-siyahlılarda, Jimmy Durmaz, Hurşut, Azofeifa ve Ermin Zec 3’er, Lekiç, Kulusiç, Petroviç 2’şer, Özgür, Tosic ve Oktay da birer gol kaydetti.

Haberin Devamı

17 maçta 3 kırmızı 37 sarı kart gördüler 

Gençlerbirliği, ligin ilk yarısında 3 kez kırmızı kart görürken, 37 tane sarı kartla cezalandırıldı. Başkent ekibinde, Ramazan, Petroviç ve Aykut, kırmızı kartla oyun dışında kalan isimler olurken, Petroviç 5, Aykut ve Azofeifa 4, Hurşut, Özgür İleri, Cem Can, Mehmet Sedef 3, Ramazan, Tosiç, Mehmet Kara, Zec ve Jimmy 2, Kulusiç, Lekiç, Oktay ve Serkan Kurtuluş da birer kez sarı kart gördü. Gençlerbirliği’nde Ekigho, Curri, Özkan, Mustafa Kayabaşı ve Artun İgse ilk yarıyı kart görmeden tamamladı.

Yılmaz, Göçek ve Aslanboğa çift yönetti

Gençlerbirliği’nin ilk yarıda oynadığı 17 karşılaşmada 14 farklı hakem görev aldı. Abdullah Yılmaz, Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa, Gençlerbirliği’nin maçlarında 2’şer kez düdük çalarken, Başkent ekibinin diğer maçlarında ise Mete Kalkavan, Cüneyt Çakır, Serkan Çınar, Özgür Yankaya, Koray Gençerler, Halis Özkahya, Hüseyin Sabancı, Barış Şimşek, Yunus Yıldırım, Kuddusi Müftüoğlu ve Tolga Özkalfa görev yaptı.

Cavcav beraberliklere dikkat çekti 


Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, takımın ilk yarıda ortaya koyduğu performansı, “İlk yarı itibariyle başarısızız diyemeyiz” cümlesiyle değerlendirdi. Ligin son haftasının ardından yöneticiler, Genel Menajer Cem Onuk, Teknik Direktör Fuat Çapa’nın katılımıyla bir toplantı yaptığını belirten Cavcav, “İlk devrenin değerlendirmesini birlikte yaptık. Bu sene takımımıza yabancılar da dahil direkt oynayan 6 takviye yaptık. Yasin ve Soner’i Trabzonspor’a sattık. Teknik ekibimizin istemediği Mehmet Akgün’ü Beşiktaş’a verdik. İlk yarıda Ankara’da 2 ve deplasmanda da 2 olmak üzere 4 maç kazandık. 9 beraberlikle de ligin en çok berabere kalan takımı olduk” diye konuştu.

Yabancıların adaptasyon süresi uzun

Haberin Devamı

Özellikle yabancı oyuncu transferlerinde uzun adaptasyon sürecini hatırlatan tecrübeli Başkan, konuşmasını şöyle tamamladı:
”İlk yarıdaki maçlarda zaman zaman iyi, zaman zaman da kötü performans gösterdik. Puan durumuna baktığınız zaman alttaki takımlarla aramızda 3-4 puan, yukarıdaki takımlara bakıldığı zaman da 5-6 puan fark var. Eğer 2-3 maç kazanmış olsaydık, ligde daha üst sıralarda olabilirdik. Tüm bunları göz önüne alırsanız, Gençlerbirliği olarak ilk yarıda başarısızız diyemeyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!